logo

Aydıntepe Halkı durak istiyor……!

Aydıntepe Halkı durak istiyor……!

kadirİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Bundan böyle bütün projeler halkla paylaşılacak, halka anlatılacak, bu konuda halkın görüşleri alınacak. Bir otobüs durağı yeri değişecekse bile o otobüs durağını kullananlara bu sorulacak” dedi.

 

Bilindiği üzere bundan 4 yıl önce Aydıntepe Mahallesinin E-5 bağlantısı demir korkuluklar ile kapatılmıştı. Özellikle Pendik istikametine giden vatandaşlar ya İçmeler yada Esenyalı yol ayrımına kadar yürümek zorunda kalıyordu. Gebze istikametine giden vatandaşlar için ise bir üst geçit yapılmıştı.
Bu durumda halk bütün uğraş ve başvurularına netice alamayınca demir korkulukların bir bölümünü kesip E-5’e çıkma yolunu seçmişti.
Bu konuda özellikle Ak Parti Aydıntepe Teşkilatının yanısıra muhtar ve belediye meclis üyelerinin aşırı baskısı ve çok fazla istek ve şikayet sonucunda Üst geçit yanına bir otobüs durağı inşaatı başlamıştı.
Bu durum gazetemizde de müjde olarak verilmişti.
Ama ne olduysa bu inşaat yine yarım kaldı ve öylece duruyor.
Şimdi bir otobüs durağının yerini bile halka soracağım diyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza diyoruz ki……..

‘Ak Partinin Tuzla’da en fazla oyu aldığı mahalle olan Aydıntepe mahallesini haklı nedenlerden dolayı E-5 ile olan bağlantısını kestiniz.Sonrasında halkın yoğun isteği doğrultusunda otobüs durağı inşaatına başladınız.Sonra neden durdurdunuz? Halk bu durağı istiyor.’

Sayın Tuzla belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın bir otobüs durağının bile yerini vatandaşa soracağım sözünün arkasında durması için gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz.

Bu arada yeni dönemde belediye başkanlığına aday olup olmayacağı ile ilgili soruları da cevaplayan Topbaş, “3. dönem başkanlık için bir kararım var. Benim kararım yeterli değil. Bu aşamada başbakanımız ile birlikte parti yönetiminin de buna yetki vermesi gerekiyor” dedi.

 

 

9 Şubat 2013 tarihli haberimiz :

 

Aydıntepe Mahallesi Tuzla’nın en büyük mahallelerinden bir tanesi. Nufüsu yaklaşık 40.000 kişi civarında.
Hatırlanacağı üzere bundan 3 yıl önce E-5 üzerinde karşıdan karşıya geçen kişilerin ölümleri neticesinde E-5 kenarı demir korkuluklarla kapatılıp mahallenin dışa bağlantısı kesilmişti.
Neredeyse mahalle cezalı hapis konumuna bırakılmıştı.
Mahalle sakinleri Tuzla veya Pendik’e gidebilmek için ya İçmeler Mahallesine ya Esenyalı mahallesine kadar yürümek zorunda kalıyorlardı.

Boşa yapılan üstgeçit.

Mahalle halkının yoğun isteği üzerine tam ortaya bir üstgeçit yapılmış ama bu üstgeçitten sadece Tuzla istikametine giden vatandaşlar yararlanabiliyordu. Yine Pendik, Kadıköy istikametine giden vatandaşlar ya Esenyalı, ya İçmelere kadar yürümek zorunda kalıyordu.

Vatandaş korkulukları kırmıştı.

Konu hakkında tüm toplantılarda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar çözüm bulamayınca korkuluk demirlerini kesmişti. Karayollarının ayrıca yaptığı korkuluklarıda kırmışlardı. Bayanlar bu kırık ve kesik korkulukları aşmakta zorlansalar bile en sık kullanılan yer bu yer olmuştu.

Dolmuşlar Duruyordu…

Yasak olmasına rağmen dolmuşlar müşteri olduğu için üstgeçit civarında durup yolcu indirip bindiriyorlardı.
Ama nedense buraya bir türlü bir cep yapıp tehlikeyi en aza indirerek bir otobüs durağı yapmayı hiç kimse başaramamıştı.

Nihayet yapılıyor.

Aydıntepe belediye meclis üyesi Ali Yıldız, Aydıntepe muhtarı Cemalettin Meral, Ak Parti Aydıntepe Teşkilatı ve  belediye yetkililerinin üstün gayretleri ile Aydıntepe E-5 kenarına bir otobüs durağı yapılıyor.
Bu otobüs durağında dolmuşların yanısıra belediye otobüsleride duracak.

Emeği geçenlere teşekkür

Bu otobüs durağının yapılması ile mahalleyi cezadan hapisten kurtarar tüm yetkililere teşekkür ederiz.

 

9 Şubat 2013 tarihli gazetemizin küpürü

9 Şubat 2013 tarihli gazetemizin küpürü

Etiketler: » » »