logo

15 Mayıs 2013

Barcelona’dan Galatasaray’a…

Barcelona’dan Galatasaray’a…

99993042_Abidalİspanyollar, Barcelona ‘nın Fransız defans oyuncusu Abidal ‘in sezon sonunda takımdan takımdan ayrılarak Galatasaray forması giyeceğini savundular.

Barcelona Sportif Direktörü Andoni Zubizarreta da İspanya’da yayınlanan bir radyoya yaptığı açıklamada Abidal konusunda ilerleme sağlayamadıklarını söyledi. Zubizaretta, Fransız oyuncunun takımdan ayrılma olasılığının yüksek olduğunu vurgulayarak ona gelen teklifler var dinleyeceğiz sözleri ile Abidal’in gitmesine engel olmayacakları mesajını verdi.
İspanyol basını, Barcelona’nın Abidal için devrede giren kulüplerden herhangi bir bonservis bedelide istemeyeğine işaret etti. Abidal için en istekli kulübün Galatasaray olduğuna dikkat çeken gazeteler sportif direktör Zubizaretta’nın yaptığı bu açıklamadan sonra başarılı bir defans oyuncusunun Türkiye’ye gitmesinden önemli bir engelin kalmadığını belirttiler.
Fransa’nın Olympique Lyon takımından 2007 yılında 14 milyon euroya Barcelona’ya transfer olan Abidal, Katalan ekibi ile 2012 yılında sözleşme yenilemişti. Abidal geçirdiği bir böbrek rahatsızlığı nedeni ile uzun süre sahalardan uzak kaldıktan sonra tekrar takımını geri dönmüş ancak teknik heyet bu oyuncuya ilk 11’de pek fazla şans tanımamıştı. FIFA 2007 yılında Fransız oyuncuyu Avrupa’nın en iyi sol kanat defans oyuncusu seçmişti.

Etiketler: » »