logo

Binali Yıldırım İsviçreli gazeteciye ayar verdi

Binali Yıldırım İsviçreli gazeteciye ayar verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sarıkamış’ta düzenlenen toplantısına katılan İsviçreli gazeteciye sosyal medya ile ilgili ders verdi.

‘TWITTER’A YASAK GELECEK Mİ’

İsviçreli gazetecinin “Sabah konuşmuş olduğunuz sosyal medyaya geri dönmek istiyorum. Bir açıklık getirebilir misiniz? Orada ne tür yasaklama olacak? Acaba Twitter üzerinden bir yasaklama ya da kısıtlama gelecek mi?”

‘NE YASAĞI HANIMEFENDİ?’

Sorusuna hemen cevap veren bakan Binali Yıldırım; “Benim sabah ki konuşmamda hiç yasak kelimesi duymuş mu? Hanım efendi! Önce onun cevabını ben alayım?” dedi.

SORU CEVAP POLEMİĞİ

Bunun üzerine İsviçreli gazeteci ile Bakan Yıldırım, soru-cevap polemiği yaşandı.

İsviçreli gazeteci: “Yasak değil de hukuksal yönden ne gibi uygulama olacağını soruyorum.”

Bakan Yıldırım; “O zaman öyle sorsun! Yani yasak kelimesini benkullandım mı?”

İsviçreli gazeteci; “Sayın Bakanım yasak demiyorum. Uygulamadanbahsetmek istiyorum.”

‘ALLAH YARDIMCIN OLSUN TERCÜMAN’

Bakan Yıldırım; “O zaman söylediklerimizi aktarmanızı rica ediyorum. Düşündüklerinizi değil!”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İsviçreli gazetecinin tercümanına “Allah Yardımcınız” demesi ise salonda kahkahaların yükselmesine neden oldu.

“İsviçre’de nasıl olduğunu ben merak ediyorum. Hanım efendi bize anlatsın. Yani İsviçre’de faaliyet gösterip, İsviçre’de insanlardan para kazanan, İsviçre hükümeti ile İsviçre makamları ile hiçbir teması olmuyor mu? Mevzuat böyle mi? Bunu bilmek istiyorum. Bunun cevabını verirse herhalde konu daha iyi anlaşılır” diyen Bakan Yıldırım’a, İsviçreli gazeteci ise; “Sayın Bakanım genel olarak bir yasaklamadan bahsetmedim. Yasak değil de, ne gibi uygulamalar olacağını, bir yanlış anlaşılma oldu. Ne gibi uygulamalar olacak net olarak bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Net olarak söyleyeyim uygulamayı, sosyal medyanın alabildiğince özgürce kullanılması konusunda gerekli teşviki yapıyoruz. Hiçbir şekilde kısıtlama söz konusu değil. Ama sosyal medya üzerinden suç işleme özgürlüğüne de göz yumamamayız. Bunun için sosyal medya yer sağlayıcılarının mutlaka uluslar arası hukuk ve Türk hukuk sistemi dahilinde gerekli işbirliği yapmasını bekliyoruz. Teşekkür ederim” diye net cevap verdi.

Toplantı sonrasında İsviçreli bayan gazeteci Bakan Binali Yıldırım’ın yanına gelerek bir süre sohbet etti. Gazeteciye kartvizitini de veren Bakan Binali Yıldırım, daha sonra İsviçreli gazetecinin yanından ayrılarak dinlenmek üzere odasına çekildi.