logo

CHP ve AK Partili vekil arasında kavga

CHP ve AK Partili vekil arasında kavga

TBMM Genel Kurulu Salonu’nda CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç arasında, yumruklaşmanın eşiğinden dönen tartışma yaşandı.

ARABA KAVGASI

Tanal, kavganın nedenini anlatırken, “Hiçbir komisyon başkanı yardımcısına Meclis araba vermiyor. Bu komisyon başkanı yardımcısına Meclis araba vermiş. Ben de geri alın diye Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdim. Sıkıntı bu” dedi.

Alkol tüketiminde sınırlamalar getiren düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerine üye olmadığı halde katılan CHP’li Tanal, komisyonun çalışması için yeterli sayının bulunmadığını belirterek, çalışmaların devam edemeyeceğini söyledi. Tanal ile Bilgiç arasındaki tartışma sonucu, çalışmalara 20 dakika ara verildi.

“BİR DAHA KOMİSYONA GELME”

Daha sonra Komisyondaki tartışma Genel Kurul’a yansıdı. Meclis Genel Kurulu ara verdiğinde Bilgiç, CHP sıralarında oturan Tanal’ın yanına gelerek, “Bir daha komisyona gelme” dedi. Bu söz üzerine tepki gösteren Tanal, “Burası babanın çiftliği değil, o komisyona geleceğim” diye yanıt verdi. İki vekilin konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Gerilim iki vekil arasında itişme yaşandı. Birbirlerinin yakasına yapışan vekillerin kavgasını araya giren vekiller önledi.

Kaynak: ensonhaber.com