logo

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun

29-ekim-cumhuriyet-bayrami-miz-kutlu-olsun“Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gündür.

90 Yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılıkla ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır.

Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, herhangi bir unsura feda etmemeye yeminli bir millettir. Barış ve kardeşliğin sesinin daha da yükseldiği bugünlerde daima hatırlayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti‘nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmanın hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu belirtiyor, her 29 Ekim‘de yenilenen azim, kararlılıkla, Cumhuriyetimizin 90.yıldönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin, Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.” –