logo

En fazla ilaç kullanan kişilere bilgilendirme kitapçığı

En fazla ilaç kullanan kişilere bilgilendirme kitapçığı

SGK Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında gazetecilere bilgi verdi. Amaçlarının vatandaşlara sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek olduğunu belirten Yılmaz, “Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlimizde en fazla ilaç kullanan 12 bin 315 vatandaşımızı tespit ederek onlara bilgilendirme kitapçığı gönderdik. Güzel bir uygulama vatandaşlarımız bu kitapçıkta nelere dikkat etmeleri gerektiğini örnekleri ile bulabileceklerdir. Kayıt dışı istihdamın ilimize, ülkemize ekonomik anlamda büyük zararları vardır. Bu kapsamda bizde bu yılı kayıt dışı ile mücadele yılı ilan ettik. Ekiplerimiz il genelinde kayıt dışı ile mücadele için denetimlerini sürdürüyor.” dedi.

İşletme sahiplerini sigortasız işçi çalıştırmamaları konusunda uyaran Yılmaz, “Denetimlerimizi rutin hale getirerek daha da sıklaştıracağız. Firma sahipleri yanlarında çalıştırdıkları işçilerin sigortasını mutlaka yaptırması gerekir. Aksi takdirde denetimlerde böyle bir durumla karşılaşıldığında yüksek oranlarda cezai işleme maruz kalabilirler. Bu yüzden hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Amacımız kayıt dışı istihdamın önüne geçmek. Hepimiz zaman zaman serzenişlerde bulunuyoruz. Keşke şu yatırım olsaydı, bu da olabilirdi gibi söylemlerde bulunuyoruz. Ülkemize ve ilimize daha fazla yatırımların olmasını istiyorsak bu kayıt dışının önüne geçilmesi gerekir. Çünkü kayıt dışının ekonomiye verdiği zarar milyar dolarlara tekabül ediyor. Yani kayıt dışının faturasını hepimiz ödüyoruz.” diye konuştu.

Yılmaz, Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinde farklı programların yer aldığını, haftayı dolu dolu kutlamayı planladıklarını ifade etti.

Kaynak: haber7.com