logo

Fener ve Kartal kararı dünya basınında

Fener ve Kartal kararı dünya basınında

 

İngiliz basınından “Daily Mail”, Fenerbahçe’nin 2011-2012 sezonunun ardından 2. kez Şampiyonlar Ligi’ne katılamama riski ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekerken, “Telegraph” ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike nedeniyle geçen temmuzda aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını hatırlattı.

İspanya’da Marca Gazetesi’nin internet sitesi, Beşiktaş’ın 2011 Türkiye Kupası finali maçında şike nedeniyle zan altında bulunduğunu, Romanya takımı Steaua Bükreş’in UEFA’nın istediği kriterleri yerine getirememe ihtimali nedeniyle gelecek sezon Avrupa’ya gidemeyebileceğini manşetine taşıdı.

ABD basınında ise “The New York Times”, Fenerbahçe ve 5 yöneticisine yönelik şike iddialarını UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde 22 Temmuz’da görüşeceğini ve kararını sonraki hafta açıklayacağını yazdı.
“Bloomberg”, Fenerbahçe’nin şike iddiasına yanıt olarak “kanıtların yetersiz olması ve kaynakların çeşitlilik göstermesi” gibi nedenler gösterdiğini belirtirken, Beşiktaş ile 2 yöneticisinin de 2011 Türkiye Kupası final maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta şike yaptığına ilişkin iddiaların da Nyon’daki toplantıda görüşüleceği üzerinde durdu.

İstanbul-DHA