logo

10 Mayıs 2013

Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar

Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRTSpor’da yayınlanan Basın Tribünü programında canlı yayına katıldı. Orman basında Önder Özen’le anlaşıldığı yönündeki iddialara açıklık getirirken, transfer görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. Genç başkanın açıklamaları şöyle;

"Sportif direktör şart"

"Futbol çok geniş ve sorumlulukları yüksek. Bunu bir kişiye yükleyemeyiz. Sportif Direktör şart, bu sisteme geçeceğiz. Biz şu ana kadar kimseyle anlaşmış değiliz. Sportif Direktör olarak birçok kişiyle konuştuk. Önder Özen de onlardan biri. Biz halka açık bir şirketiz. Birisiyle anlaşırsak bildiririz"

"İbrahim Altınsay ile Tamer Kıran arasında sorun yok"

"İbrahim Altınsay benim çok sevdiğim, saydığım bir ağabeyimdir. İbrahim Altınsay yeni yönetim karmaşasından çok çabuk pes etti. Ben durumu toparlayabilirdim ama mesele medyaya düşünce geri dönmedi. Tamer Kıran ve İbrahim Altınsay arasında bir problem yok. Tamer Kıran da İbrahim Altınsay’ı sever. Yeni yönetim için İbrahim Altınsay’la görüşmedim. O noktaya gelmedik daha."

"Futbol direktörü yabancı olabilir. İbrahim Altınsay’ı futbol direktörü olarak düşünmüyoruz. Daha önce görüştük, bu işi profesyonel olarak yapamayacağını söyledi."

"Seneye borcun 100-200 milyon lira arasına ineceğini düşünüyoruz"

"Demirören parasını bağışladığı takdirde benim cebime birşey girmez, Beşiktaş’a faydası olur. Önümüzdeki sene sonunda Beşiktaş’ın borcunun 100’le 200 lira arasında olacağını tahmin ediyorum."

"Her hafta Samet Aybaba gidecek mi kalacak mı sorusuna cevap vermekten sıkıldım. Bizim de onun da vermiş olduğu hatalı kararlar vardır. Sene sonunda beraber oturur karar veririz."

"İzleme ekibimiz iyi çalıştı"

"Bu sene bonservis parası biraz daha harcayacağız. İzleme ekibimiz iyi çalıştı. Esasında yabancı sınırlamasına pozitif bakıyorum ama yeterli yerli oyuncu kalitesi yok. Yeni yönetimde futbolu tamamıyla profesyonellere devredeceğiz."

Hilbert’le yollar ayrılıyor

"Hilbert’le Beşiktaş kulübü sözleşme yenilemiyor. Bugüne kadar kendisiyle sözleşme görüşmemiz olmadı. Bazı mevkilerde yerliye dönme stratejimiz var."

"Fernandes’ten konuşacağız, Almeida’nın oynadığı maç sayısından rahatsızım"

"Fernandes konusunda sıkıntılarımız var tabi ki. Beşiktaş bir kurumdur ve belirli bir stratejisi ve ahlak sınırları var.  Fernandes çok kabiliyetli ama bizim de rahatsızlık duyduğumuz konularımız var. Beşiktaş’a Fernandes’in kazanılması gerektiğini düşünüyoruz ama bunu beraber konuştuktan sonra karar vereceğiz. Almeida da çok değerli bir oyuncudur ama bir sezon içerisinde oynadığı maç sayısı bakımından rahatsızım. Sakatım demekle olmuyor, futbolcu kendisine bakmalı"

"Basketbol takımı için sponsorlarla görüşüyoruz"

"Basketbol takımına bir sponsor bulursak bize hiç yük olmayacak. Yurt içinde ve yurt dışında bazı sponsorlarla görüşüyoruz."

Kaynak: fanatik.com.tr