logo

Gazeteciye saldırıyı kınıyoruz

Gazeteciye saldırıyı kınıyoruz

hastane2Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama

YANGIN YERİNDE HABERCİYİ ENGELLEDİ

Bölgemizde yayınlanmakta olan Maltepe Ekspres Gazetesi’nin  muhabiri Ali Başel’e çirkin bir saldırıda bulunulduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Gazetecinin görev yapmasını ve vatandaşın haber alma hakkını engellemeye yönelik bu davranışı kınıyoruz.

02.08.2013 tarihinde yaşanan üzücü olay şöyle gelişti;

Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin D Blok ile Gölet arasında bulunan ormanlık alanında yangın çıktı. 2 Ağustos günü aynı anda üç dört noktadan çıktığı belirtilen ve polisin de sabota ihtimali  üzerinde durduğu yangının söndürme çalışmalarını takip etmek için olay yerine giden Maltepe Ekspres Gazetesi Muhabiri Ali Başel’e hastane müdürü Sinan Bayraktar tarafından fiziki ve sözlü saldırıda bulunuldu. Yangını çıkartanlara değil de, onu haber yapanlara tepki gösteren ve fiziki saldırıda bulunan hastane müdürü Sinan Bayraktar’ın böyle bir tavır sergilemesi hastane de bulunan hasta yakınlarının da tepkisini çekmiştir.
Öncelikle Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD) olarak bu saldırıyı kınadığımızı bildiriyor ve görevi ulusal basının fazla yer vermediği yerel haberleri ön plana çıkarmak olan gazetecilere karşı daha duyarlı olunması konusunda yetkilileri yardımcı olmaya davet ediyoruz…

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı
aygad_haber_aciklama

 

 

 

 

 

 

hastane2

 

 

 

 

 

 

hastane6

Etiketler: » »