logo

Gebzeden Beşiktaş”a çağrı

Gebzeden Beşiktaş”a çağrı

besiktasa_gebzeden_cagri_var_1368281722İNÖNÜ Stadı’nın yenisi yapılmak üzere yıkılacak olması nedeniyle önümüzdeki sezon maçlarını nerede oynayacağına karar veremeyen Beşiktaş’a, Gebze’den çağrı var.

Gebzespor’un da amatör lige düşmesiyle boşa çıkan 15 bin 500 koltuklu Gebze Alaattin Kurt Stadı’nda oynaması için çağrıda bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, otopark ve ulaşım sıkıntısı olmadığını, sadece 10-15 günlük bir çalışmayla ışıklandırma sisteminin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce de Beşiktaş yöneticilerinin birkaç kez inceleme yaptığı Gebze Alaattin Kurt Stadı şu anda İstanbul’daki stadların dışında Ankara’ya kadar 15 bin 500 kolkutla en fazla izleyisi kapasitesine sahip. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir süredir araşıy içinde olan Beşiktaş yöneticilerine çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“Gebze Alaatin Kurt Stadyumu bölgenin en büyük statlarından birisi. Bu sezon maselesef Gebzespor da küme düştü. Artık stadımız atıl vaziyette. Böyle bir stadın boşta kalıp kaderine terkedilmesini arzu etmeyiz. Stad 15 bin 500 kişilik koltuğa sahip. Biraz ilavelerle 22 bin 500 kişiye de çıkarılabilir. Stadımızın sadece gece maçları için aydınlatmaya ihtiyacı var. Zaten aydınlatmayı yapan firmanın fabrikası da Gebze’de. Aydınlatma ve diğer eksikliklerin giderilmesi 15-20 gün sürer. Çimler de yenilenip önümüzdeki sezona yetiştirilebilir. Tem Otoyolu, D-100 Karayolu buradan geçiyor. Sabiha Gökçen Havaalanı bize 10 dakika mesafede. Ekim ayında Marmaray projesi de devreye giriyor. Her imkan var.”

Gebze’nin 81 ilden göç alan bir ilçe olduğunu da hatırlatan Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sadece Kocaeli ve Sakarya bölgelerinden gelecek taraftarların bile doldurabileceğini belirttiği stadı Beşiktaş yöneticilerinin bir kez daha gelip görmelerini isteyerek, onlara her imkanı sağlayabileceklerini de belirtti. Köşker, “Beşiktaş Kulübü tarafından değerlendirilip uygun görülürse hem bizler için hem de Gebze halkı için çok uygun ve güzel olacağına inanıyorum. Stattaki ufak tefek eksiklikler hemen hızlı bir çalışma ile Işıklandırma, basın ve protokol yeri büyütülebilir. Stadın çimleri yenilenebilir. 1-2 ay içerisinde tüm eksiklikler giderilerek Ağustos ayında başlayacak olan 2013-2014 futbol sezonuna yetiştirilebilir” diye konuştu.

Etiketler: » » » »