logo

Genelkurmay Başkanı Özel, savunma sanayi fuarını gezdi

Genelkurmay Başkanı Özel, savunma sanayi fuarını gezdi

Milli tank Altay ve milli helikopter Atak’ı inceleyen Orgeneral Özel, Hevalsan standında 3 boyutlu gözlük takarak simülasyonu izledi.

TÜYAP’taki fuar alanına gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte kuvvet komutanları, 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nı gezdi. Özel, milli tank Altay ile milli helikopter Atak’ı inceledi. TÜYAP’taki fuar alanına gelen Özel, yurt dışından gelen katılımcıların standlarını gezerek ROKETSAN’ın fuar alanına giderek uzun menzile sahip olan Panter topunu inceledi. Hava savunma füzeleri hakkında bilgi alan Özel, TAI standından da insansız hava aracı ANKA ve milli tank Altay’ı inceleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Özel, daha sonra HAVELSAN, TÜBİTAK ve OTOKAR stantlarını gezerek yetkililerden kısa bir bilgi aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin standını da ziyaret eden Özel, jandarma arama kurtarma köpeklerini sevdi.

Orgeneral Özel’in ziyaretine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve EDOK Komutanı Orgeneral Servet Yörük eşlik etti.

Orgeneral Özel, fuar ziyaretinde savunma sanayisinde Türk mühendisliğin ön plana çıktığı stantlarda durarak firma yetkililerinden bilgi aldı. Özel’in fuarda Türk mühendisliğinin ön plana çıkmasından memnun olduğu öğrenildi.

Kaynak: haber7.com