logo

Hafta sonu hava nasıl olacak ?

Hafta sonu hava nasıl olacak ?

Türkiye genelinde görülecek yağışlar, özellikle Antalya, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı ise yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Van ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığında, yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalması beklenirken, doğu kesimlerde önemli bir değişik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (14)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (15)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.(22)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı. (15)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Artvin dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Erzurum ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.   

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ
Diğer sayfada

Kaynak: haber3.com