logo

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan…..

Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan…..

images“İradeleri merhametle eğitildiği ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını anlamak ve hayata geçirmek için daha çok okunduğu, Sevgili Peygamberimizin (SAS) ifadesiyle “Evveli Rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtulma” olarak ifade edilen mübarek Ramazan Ayını 8 Temmuz Pazartesi akşamı kılacağımız teravih namazıyla bugün idrak etmeye başlıyoruz.

Bu ay, dünyanın sayısız nimetlerine mazhar olan insanın belli bir süre zarfında bunlardan kendini uzak tutarak bu nimetlerin kadrini daha yakından bildiği, muhtaçların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği Rahmet ve bağışlanma mevsimidir.

Ramazan Ayının ve oruç ibadetinin önemi Kur’an’ı Kerimde şöyle ifade edilmektedir, “Ramazan ayı insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirilen ayıdır.” (Bakara 185) “Ey İman edenler oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi sizin üzerinize de farz kılınmıştır. Artık bu sayede kötülüklere karşı kendinizi korursunuz” (Bakara 183).

Bu gün, fert ve toplum olarak birbirimizi anlamaya birbirimize karşı dürüst olmaya, sevgi ve saygı göstermeye, elimizdeki malı, gönlümüzdeki sevgiyi zihnimizdeki bilgiyi, duamızı paylaşmaya, karşılıklı sevgi ve saygı kuralları çerçevesinde kardeşlik bağlarını güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.

Bu sebeple din ile olan sarsılmaz bağını asırlardır sürdüren dindar bir milletin fertleri olarak Kur’an’ın kuşatıcı mesajları ile manevi dünyamızı yeniden inşa edelim. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatları sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi çok iyi değerlendirmeliyiz. Özümüze dönerek gaflet ve cehalette geçen günlerimizi sonlandırmalı hata ve günahlarımızın temizlenme isteğimizi arttırarak kendimizle hesaplaşmalıyız. İyi ve güzel davranışlarımızı geliştirerek geçici ve kötü şeyleri terk etmeli on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışmalıyız.

Ramazan ayının şahsımız ailemiz, milletimiz, ülkemiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz……

Etiketler: »