logo

İki ilimizi adeta cehenneme çevireceklerdi!

İki ilimizi adeta cehenneme çevireceklerdi!

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün, Reyhanlı katliamının ardından başlattığı El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi’ne yönelik operasyonda sarin gazıyla yakalanan El Kaide üyelerinin çok kanlı saldırılara hazırlandığı anlaşıldı.

Suriye’de eğitim aldılar

Vatan, sarin gazıyla saldırı hazırlığındayken yakalanan El Kaide üyeleri hakkında son derece çarpıcı bilgilere ulaştı. Yakalananlar uzun süredir takip ediliyordu. Hedeflerinin ise Gaziantep ve Adana’daki İncirlik Üssü olduğu tespit edildi.Bu kişilerin Suriye’de savaşan El Kaide’nin uzantısı Nusra Cephesi ile yakınlık kurduğu belirlendi. Türkiye’de terör eylemleri yapmak isteyen ancak aktif olmayan El Kaide üyelerinin, Suriye’ye gidip savaş eğitimi aldığı, bomba patlatma düzeneklerini denedikleri ortaya çıktı.

Bombalar uçakla geldi

Ayrıca tutuklanan kişilerde bulunan son derece güçlü kimyasal bomba sarin gazının Suriye’den temin edilmediği, Libya’dan getirilmiş olabileceği belirlendi. Diğer yandan, Türkiye’ye yasal yollardan gelen ve Suriye’ye gitmek için Türkiye’yi kullanan Libyalılarla ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Buna göre, 2012 yılının son aylarında, uçakla Libya’dan Suriye’ye gitmek üzere İstanbul’a gelen bir kişi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda valizinde bombalarla yakalandı. Libya’dan Türkiye’ye içerisindeki bir valizdeki bombalarla gelen uçağın Libyalı yolcusu, Adana’ya gitmek isterken yapılan kontrollerde yakalandı. Yetkililer de, sarin gazının bu yöntemle Türkiye’ye getirilmiş olabileceği yönünde araştırmalarını yoğunlaştırdı.

Bir damlası bile öldürüyor

Sinir gazı olarak bilinen Sarin, 1938’de Alman Kimyageri Gerhad Schrader tarafından bulundu. Aşırı zehirli olan bu gaz, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felce neden oluyor. Renksiz ve kokusuz olduğu için sezilmesi çok zor olan bu gazın küçücük bir damlası bile insanı kolaylıkla öldürebiliyor. Özel ve oksijen geçirmeyen vakumlu bir kabın içerisinde bulunan sarin, bomba düzeneği ile kitlesel bir etkiye neden oluyor.

Halepçe katliamında Sarin kullanılmıştı

BM tarafından kitle imha silahı kategorisine alınan sarin ilk olarak, 1980 ve 1988 arasındaki İran – Irak savaşında Irak ordusu tarafından kullanıldı. 1988’de ise Halepçe’de 5 bin Kürt sivil öldürüldü. 1994’te de Japon dini mezhebi Aum Şinrikyo tarafından Matsumoto şehrindeki terör saldırısında kullanıldı, 8 kişi öldü, 200’ü aşkın kişi de gazdan etkilendi. 1995 yılında Aum Şinrikyo bu kez Tokyo metrosunda saldırı düzenledi, 20 kişi öldü.