logo

İktidar muhalefet işbirliği Türkiye’ye ödül getirdi

İktidar muhalefet işbirliği Türkiye’ye ödül getirdi

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, iktidar ve muhalefetin yapabileceği en iyi işbirliği olduğunu belirterek, bu işbirliğine dünyada ilk defa Türkiye’ye ödül verildiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da hükümetin desteği olmadan projenin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin işbirliğiyle hoşgörü ve sinerji projesi olarak doğan İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN), UITP 3 bin 400 üyesi arasında ödüle layık bulundu. Kocaoğlu ve Karaman, Brüksel’e ödülü almaya gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi.

İZBAN’nın en iyi işbirliği yapan sistem olarak ödül aldığını hatırlatan Karaman, “Biz de başkanımızla birlikte o ödülü almaya gidiyoruz. Bu ödülün anlamı, hem iktidar hem muhalefet birlikte yapabileceği en iyi işbirliği şeklinde bir ödül. Bu dünyada ilk defa Türkiye’ye verildi. Bu diğer illere de örnek olur diye kabul ettik. Burada iyi bir işbirliği olabilir diye düşündük ödülümüzü alıp geleceğiz. Bütün büyükşehirlere de öneriyoruz.” dedi.

İstanbul-Ankara hızlı tren hattının açılışıyla ilgili bir soru üzerine Karaman, “Ankara-İstanbul hızlı tren hattının ve Marmaray’ın açılışını 29 Ekim’e yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İşlerimiz yürüyor. Ağustos ayında hem Marmaray’ da hem de tren hattında denemeler başlayacak. Umulmadık bir engel olmaz ise açacağız. Böylece Ankara-İstanbul hızlı treni ve Marmaray birlikte açılacak.” diye konuştu.

‘HÜKÜMETİN DESTEĞİ OLMADAN PROJE GERÇEKLEŞMEZDİ’

Aziz Kocaoğlu da 2004 yılında göreve başladığından önündeki en büyük projenin İZBAN olduğunu hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la görüştüklerini ve projenin onayını aldıklarını aktaran Kocaoğlu, “İşin bürokrasi kısmını ve projenin gerçekleşmesini karamanla birlikte yönettik. Hükümetin desteği olmadan, ulaştırma bakanlığının desteği olmadan projenin gerçekleşmesi mümkün değildir, Başbakanımıza ve Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Bürokraside bir sürü sıkıntılar çıkıyor, bu engelli bir konuş. İlk defa bir devlet kurumuyla büyükşehir belediyesi bir işbirliği yaptı. İçinden demir yolu geçen kentlerimize de örnek olarak bu projeyi gerçekleştirdik.” ifadesini kullandı.

Sistemin şuanda uyum içinde çalıştığını kaydeden Kocaoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Günlük ortalama 200 bin yolcu taşıyoruz. Potansiyelimiz çok daha yüksek. Bunu birlikte gerçekleştirdiğimiz için Türkiye’ye örnek olduğumuz için bende müteşekkirim. Ödül verdiler, mükemmel bir işbirliği olarak değerlendirildi. Bizde beraber gidip birlikte hak ettiğimiz ödülü alıp ülkemize getireceğiz.”