logo

İnönü Stadında Son Durum

İnönü Stadında Son Durum

ffcd79fd55e40eed716dcd4a6459931b_kYeniden yapılması kararlaştırılan İnönü Stadı’nın yıkımına 2 Haziran’da başlanmıştı.

Ancak Gezi Parkı protestoları sebebiyle çıkan olaylar yıkım çalışmalarının durmasına neden oldu. Yaklaşık 10 gün ara verilen yıkım çalışmalarına 6 gün önce yeniden başlandı.

“Yeni Açık” olarak adlandırılan bölümde başlanan yıkım çalışmalarında önemli aşama kaydedildi. 2003 yılında yeni açık tribüne yerleştirilen çatı tamamen kaldırıldı. Yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi veren İnönü Stadı Müdürü Turgut Akhan, hızlı bir şekilde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Akhan, “Yıkım çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor. Çıkan olaylar sebebiyle 10 gün ara vermiştik, ancak yeniden başladık. Yeni açık tribünümüzün çatısını kaldırdık. 27 Temmuz’da yapılacak konserden sonra diğer kısımları da yıkmaya başlayacağız. Sanırım eylül ayının ilk haftası itibarıyla yıkımı tamamlamış olacağız. Daha sonra da yeni stadımızın inşaatı başlayacak” diye konuştu.

10 yıldır İnönü Stadı Müdürü olan Akhan, yıkım aşamasında duygusal anlar da yaşadığını belirterek, “Burası benim evim gibidir. Yıkım aşamasında tabii ki üzülüyorum. Umarım kısa sürede daha güzel bir stada kavuşuruz” dedi.

Etiketler: » »