logo

İstanbul sana kapak olsun……

İstanbul sana kapak olsun……

 

 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Der Spiegel dergisi, ‘Erdoğan devleti, yeni padişah’ kapağıyla çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Doğrusu bazı Alman medyasında, özellikle Türkiye ile ilgili enteresan haberler yapılıyor veya dergilerde kapaklar söz konusu. Sayın Başbakanımızın Türkiye’de yapmış olduğu icraatlar ve Türkiye’yi nereden alıp nereye getirdiği herkesin malumu. Bu başarılı icraatlar, birilerini çok ciddi şekilde rahatsız ediyor ve zaman zaman da işte kapakla veya yapmış oldukları haberlerle bu rahatsızlıklarını üstü kapalı bir şekilde ifade ediyorlar. Aslında Der Spiegel’in atmış olduğu kapak ve manşet diyelim, doğrusu Sayın Başbakanımızın ne kadar doğru icraatlar yaptığının bir göstergesi olduğunu ben düşünüyorum. Sayın Başbakanımız, gayet demokratik seçimlerle bugüne kadar geldi ve sandıktan çıkamadığı gün de görevi bırakmaya hazırdır kendisi.”

Meydanlardaki kalabalıklar Der Spiegel’e yeni kapak da yaptırabilir

“Şimdi dün İstanbul meydanlarını gördünüz, elbetteki o meydanlardaki o kalabalıklar belki söz konusu dergiye yeni kapak da yaptırabilir” diyen İşler, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanımız, bugüne kadar hiçbir zaman diktatör olmadı, her zaman seçimlerle geldi ve halka da hesap vermektedir. Kendisi de her zaman söylüyor, biz bir faniyiz bugün varız, yarın yokuz. Türkiye’deki basın özgürlüğü de hepinizin malumu, Türkiye’de günlük çıkan gazetelere bakın, üçte birinden fazlası Sayın Başbakanımıza her zaman manşetlerden, sürmanşetlerden hakaret eder, eleştiri demiyorum, eleştiri zaten yapılıyor, bizdeki kadar hakarete varan eleştiri hiçbir dünya basınında bulunmamaktadır. Eğer diktatörlüğe veya ‘Erdoğan devleti’ vesaire eleştirileri, malum dergi aslında eğer onları gündeme getirecekse benim tavsiyem o kendi ülkesindeki cinayetleri biraz kapağa taşısın, kendi ülkesinde göçmenlere özellikle Türk vatandaşlarımıza uygulanan o öldürme olayları, onun peşine düşsün diye ben tavsiyede bulunuyorum.”

İşler, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, demokrasinin çıtasını yükselttiklerini kaydederek, Türkiye’yi 2023 hedefleri doğrultusunda Avrupa ülkelerinin daha ilerisine götürmeye azimli ve kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Basına kapalı düzenlenen AK Parti Ankara İl Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı’na, İşler’in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da katıldı.

Kaynak Haber 7

Etiketler: » » »