logo

İstanbulensis Gençlik Merkezi Açıldı

İstanbulensis Gençlik Merkezi Açıldı

istanbulensis-genclik-merkezi-aciliyor-4666995_2369_oİstanbul Kalkınma Ajansı’ndan tam destek alan İstanbulensis Gençlik Merkezi sunduğu imkanlarla gençlere fırsatlarla dolu bir dünya aralamaya hazırlanıyor. Yapımı tamamlanan merkez 25 mayıs pazar günü açıldı.

Adını Sultanbeyli‘nin simgesi İstanbulensis çiçeğinden alan Gençlik Merkezi’nin proje serüveni 7 Mayıs 2012’de başladı. Sultanbeyli Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” na İstanbulensis Gençlik Merkezi Projesi ile başvuruda bulundu. Titizlikle hazırlanan bu önemli proje, toplam 276 proje ile yarıştı ve hibe almaya hak kazandı. Bu tarihten sonra yapımına başlanan merkez, 5 ay gibi bir sürede tamamlandı. Kayıt almaya başlanan merkezden faydalanmak için şimdiye kadar 500’e yakın genç başvurdu.

Merkezde yok yok

Sultanbeyli için bir ilk olma özelliği taşıyan İstanbulensis Gençlik Merkezi’nin faaliyetleri gençlerin farklı ilgi alanları gözetilerek, hem sosyo-kültürel hem de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde oluşturuldu. Merkezde, reklamcılık, web tasarımı, girişimcilik gibi mesleki eğitimlerden, drama atölyelerine, aile içi iletişim seminerlerinden sağlıklı beslenme ve spor aktivitelerine kadar geniş bir yelpazeye hitap eden sayısız faaliyet düşünüldü.
Merkezde kütüphanenin yanında, görme engelli gençlerin hem kültürel gelişimini sağlamak, hem teknoloji kullanımını desteklemek için Dijital Görme Engelli Kütüphanesi oluşturuldu.

İstanbulensis Gençlik Merkezi, 25 Mayıs günü düzenlenen açılışla tüm gençlerin hizmetine sunuldu.

Etiketler: » » » »