logo

İstanbulluları korkutacak deprem açıklaması

İstanbulluları korkutacak deprem açıklaması

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi’nde birkaç tane deprem beklendiğini belirterek, “Bu gidişle gidersek çok büyük deprem olacağını düşünüyorum, birkaç tane deprem beklentisi var, bunların elimizdeki verileri, kanıtları ve tarihi var.” dedi.

DEPREM VERİLERİ VE TARİHLERİ VAR

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Bursa 4. Kent Sempozyumu’nun açılışına katılan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi için deprem uyarısı yaptı. Depremi önceden tahmin etmenin kolay olmadığına dikkat çeken Gündoğdu, “Depremi önceden belirleme çalışmaları kolay değil. Marmara’da değişiklik yok. Spekülasyon amaçlı bile yok. Basında bazen yer alıyor ama onların geçerli veriye dayandığını düşünmüyorum. O yüzden en riskli, ekonominin olduğu yerde, sorunların bu gidişle gidersek çok büyük deprem olacağını düşünüyorum, birkaç tane deprem beklentisi var. Bunların elimizdeki kanıtlar, verileri ve tarihleri var. Daha planlı olması gerekirken olan bitenleri görüyorsunuz, bunları gölgede bıraktı, ama tehlikeli bir şey. Bu belirtileri görüp, onu da planlama yoluna gitmelerini bekliyoruz.

ORTAYA ÇIKACAK ENERJİ FARKLI OLUR

Düzce Depremi’nin beklenmeyen bir deprem olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Gemlik’te de yaklaşık 9 yıldır deprem olmadığını söyledi. Gemlik’teki fayların hareketli olduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: “Bu kadar sessizlikten sona ortaya çıkaracağı enerji o kadar farklı olur. Jeolojik çalışmalarla yıllara bağlı ne kadar enerji biriktiğinin belirlemek mümkün. Bu çalışmalara maalesef proje yapılmıyor.”

Etiketler: » » »