logo

Kara Tren Şelale Park’ta sergilenmeye başladı.

Kara Tren Şelale Park’ta sergilenmeye başladı.

kara-tren-tuzla-da-8274926_x_o

Tuzla Belediyesi tarafından ilçede sergilenmek üzere Uşak Garı’ndan getirilen Kara Tren, 74 yıllık geçmişiyle misafirlerini ve meraklılarını ağırlamaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda, uzun yıllar yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan Kara Tren, Tuzla Belediyesi tarafından kiralandı. TCDD 56511 sayılı 1942 model buharlı tren, Uşak Garı’ndan Tuzla‘ya nakledildi. Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, treni orijinal haline bağlı kalarak yeniledi ve dışını boyadı. Kara Tren için Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda ray kuruldu ve tren bay-bayan havuzları önündeki raylara monte edildi. Tuzla‘da İDO İskelesi ile Tuzla Marina arasında ücretsiz hizmet veren Nostaljik Tren’in ardından Kara Tren de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nı bilim, teknoloji ve eğitim üssü haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Parkın donanımları ve işlevi ile bölgenin yaşam ve eğlence merkezleri arasında yer alacağını belirten Başkan Yazıcı, “Türkiye’nin en fonksiyonel parkında her yaştan insanın ilgisini çekecek yeniliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler: » » » »