logo

Kartalspor’lu Futbolculara Kızan Başkan Futbolcuları Yolda Bıraktı

Kartalspor’lu Futbolculara Kızan Başkan Futbolcuları Yolda Bıraktı

Kartalspor Başkanı Taner Özdemir, Tarsus İdmanyurdu maçının ardından kendisiyle tartışan futbolcuları İstanbul’a götürmedi.

 Yönetim cezalandırdı: Futbolcular mescidde yattı!

2. Lig Kırmızı Grup’ta son haftaya Bucaspor ile küme düşmeme mücadelesi vererek giren Kartalspor, Tarsus İdman Yurdu deplasmanına çıktı. 90 dakikanın sonunda skor tabelasında yazan 1-1, Kartalspor’un düşmesi anlamına geliyordu.

Futbolcular soyunma odasına girdiğinde, arkalarından başkan Taner Özdemir geldi. Bir kaç oyuncuyu hedef olarak, maçı bilerek verdiklerini, hatta sattıklarını söylemeye başladı. Futbolcular, bu suçlamaya tepki verince soyunma odası karıştı.

EMNİYET AMİRİ SÖYLEDİ

Başkan çıkarıldıktan sonra içeri bir emniyet amiri girdi. Teknik heyet ve futbolculara “Yönetiminiz arabaları aldı gidiyor. Sizin eşyalarınızı bıraktılar. Emniyetinizden sorumlu olduğumuz için sormalıyım. Sizi nereye bırakalım” dedi.

Öğrendiler ki, Adana-İstanbul uçak biletleri de iptal edilmişti. Böyle bir şeyi ne yaşamış, ne duymuşlardı. Takıma gelen bilgi, Başkan Vekili Köksal Kır’ın bunları yaptığı yönündeydi.

Hemen toplanıp ne yapacaklarını konuşmaya başladılar. Önce otobüs tutup İstanbul’a dönmeyi düşündüler, araç bulamadılar. Sonuçta teknik heyet ve futbolcuların bazılarının da katılımıyla 7 kişilik bir grup otobüsle İstanbul yolunu tutarken, diğerleri kendi imkanlarıyla uçak bileti aldı.

HAVALİMANINDA TARTIŞMA

Adana Şakirpaşa Havalimanı’na giden futbolcu grubunu ise başka sorunlar bekliyordu. İptal edilen biletleriyle uçacakları 21.30 uçağında taraftarlar ve yöneticilerle karşılaşmamak için daha geç bir uçak bulmuşlardı. Ancak şanslarına o uçak rötar yapınca istenmeyen karşılaşma oldu. Havalimanında sataşmalar ve tartışmalar yaşandı.

O gece uçamayacakları artık kesinleşen futbolcular, havalimanındaki mescide gitti. Burada sabahladılar ve yaşadıklarına inanamayarak gün ağarırken İstanbul uçağına bindiler.

FUTBOLCULAR ANLATIYOR

Emrah Kol: Maç bittikten sonra Başkan soyunma odasında bazı arkadaşlarımızın maçı sattığına dair konuşma yaptı… Önceki uçakta taraftar ve yöneticiler olduğu için sabah dönebildik.

Anıl Şahin: Profesyonel futbolcu sahaya kazanmak için çıkar. Biz de çıktık ama rakibimiz çok baskılı oynadı. Yener ya da yeniliriz ama sonuç böyle olmamalıydı.

Aytek Öktem: Futbolculuk yaşamımın en zor günüydü. Sabaha karşı döndük. Bize ders oldu.

KARTALSPOR’A YAKIŞMADI (Sadettin Demirtaş – Teknik direktör)

Maç bittikten sonra bütün bunları büyük bir üzüntü içinde yaşadık. İyi bir başkanımız ve taşın altına elini koyan yöneticilerimiz var. Ancak orada bir anlık sinirle birilerinin marifetiyle bu istenmeyen olay oldu. Kartalspor yıllarca büyük değerler yetiştirmiş bir kulüptür. Böyle şeylerle anılmamalıydı. Olaydan sonra beni yönetimden kimse aramadı.

KARTALSPOR BAŞKANI TANER ÖZDEMİR  KONUŞTU.

“BİLETLER İPTAL EDİLMEDİ”

Başkanın takıma kızıp, otobüsü İstanbul’a boş gönderdiği ve uçak biletlerini de iptal ettirdiği iddia edilirken Başkan Taner Özdemir, “Futbolcuları taraftarın tepkisinden korumak için emniyetten rica ettik, önlem aldık. Eğer onlara ceza vermek isteseydik taraftarla yollardık” dedi ve ekledi: “Erzurum Belediye Başkanı’nın bile düşmemizde parmağı var. Gelecek sezon için transferi biten oyuncularımız mücadele etmedi, biz yine de onları koruduk. Asıl konuşulması gereken Kocaeli- Buca maçında çıkan 3 kırmızı kart”

‘Kocaeli’yi konuşsunlar’

“Asıl konuşulması gereken Buca maçında Kocaeli’nin gördüğü 3 kırmızı karttır. Siyasilerin maçtan önce Buca kampını ziyaret ettiğini duyduk. Bu takımın düşmesinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bile parmağı var. Sezon bitmeden oyuncularımızla anlaştılar. Herkes görecek Uğur Utlu’nun, Anıl Şahin’in hangi takıma gideceğini. Bu takımın altyapısından yetişip, en önemli maçta mücadele etmeyen kişiler konuşulsun.”

‘Onlar rahat yerde yatmış’

“Maç bitti, soyunma odasında o kadar hakarete uğradım. Yine de ortalığı sakinleştirmeye çalıştım. Taraftarımız İstanbul’dan geldi, hepsi futbolculara tepkiliydi. Onların güvenliği için otobüsü gönderdik. Emniyetten rica ettik. Aynı saatte uçak olduğu için taraftarla oyuncuların karşılaşmaması adına yardım istedik. Biz eğer takıma ceza vermek isteseydik, onları taraftarın kucağına bırakırdık. Trajedi yaratılmaya çalışılıyor. Pegasus 5 saat rötar yaptı, oyuncular havaalanında bu yüzden bekledi. Ben de 4 saat yattım. Onlar mescitte rahat yatmışlar. Ben daha kötü yerdeydim. İptal etme gibi bir durum söz konusu değil. Güvenlik gerekçesiyle uçuşları ertelendi.”

‘Siyasiler elini çeksin’

“Oynayan futbolculardan bazıları hatta benimle geldi. Emrah’ı, Deniz’i bir sıkıntı olmasın diye evlerine özel araçla bıraktırdım. Siyasi güçler yüzünden küme düştük. Sesimizi duyuramadık. Bu olayla gündem olduk.”

‘Bir yönetici yaptı’

Teknik direktör Sadettin Demirtaş ise, “Kartalspor yöneticilerinin çoğunluğu zaten takımın kalması için elinden geleni yapan insanlar. Yalnızca bir yöneticinin yaptığı olay bu. Başka hiçbir şey değil. Yöneticilerle aynı saate uçak bileti almayın dedik. Ancak onların da uçağı rötar yaptığı için oyuncularımız yöneticilerle karşılaşmış ve sıkıntı yaşanmış. Oyuncularımızın uçak biletleri sabah 06.00 biletiyle değiştirilmiş” diyerek görüş belirtti.

Fanatik

 

Etiketler: »