logo

Keşke Tuzla’dan aday olsa……

Keşke Tuzla’dan aday olsa……

m. ali alaboraGezi Parkı eylemlerinde yaşananları analiz eden CHP gençleri anlamak için yeni bir eylem planı hazırlığı içerisindeydi.  Eyleme katılan büyük bir kitlenin özellikle de gençlerin ‘hiçbir partiye yakınlık hissetmemesi ve CHP’ye mesafeli’ duruşu konusunda çözüm önerileri arayan CHP yönetimi özellikle gençleri anlamak için yeni çalışmalar yapıyor.

BEYOĞLU ADAYLIĞI TEKLİFİ

Cumhuriyet Gazetesi’nden Ayşe Sayın’ın haberine göre parti yönetimi bu yönde çalışmalar için bir dizi eylem planı hazırladı. Bazı isimlere belediye başkanlığı ve parti yönetimlerinde görev vermeyi planlayan CHP’de eylemlere yakından destek veren Mehmet Ali Alabora’nın da adı geçiyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sıcak baktığı bu öneri doğrultusunda Alabora da kabul ederse Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi seçeneği ön plana çıktı.

CHP TUZLA MEHMET ALİ ALABORA İSMİNİ TARTIŞIYOR.

Mehmet Ali Alabora CHP’den yapılan belediye başkan adaylığı teklifine evet derse, Beyoğlu yerine Tuzla’dan aday olması istenebilir. Tuzla’da ki bazı partililer sohbetlerinde Mehmet Ali Alabora’nın Tuzla’dan aday olması halinde basının Tuzla’ya çok fazla ilgi göstereceğini ve bunun CHP açısından çok faydalı olacağı belirtilirken, hatta parti içerisindeki bütün sıkıntıların Mehmet Ali Alabora’nın aday olması halinde rafa kaldırılacağı görüşündeler.
Mehmet Ali Alabora’nın Belediye Başkan  adaylığa sıcak bakmayacağını belirten partililer, aday olmaya evet dese bile belediyesi CHP’li olmayan tüm ilçelerin Mehmet Ali Alabora isminin ilçelerinden aday olmasını isteyeceği ifade ederek,Tuzla’ya Mehmet Ali Alaboranın çeşitli nedenlerden dolayı Hayır diyeceğini ama keşke Tuzla’dan aday olsa dediler.

‘CAN GÜVENLİĞİM YOK’ DEMİŞTİ

AKP’nin açıkça hedef gösterdiği sanatçı Gezi Parkı eylemlerine ilk gününden itibaren destek vermiş ve daha sonra insanları provöke etme suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Yeni Şafak gazetesinin kendisini suçlayıcı ve darbe planları olduğu iddiası taşıyan haberleri üzerine basın toplantısı yapmak zorunda kalmış, tehdit aldığını ve can güvenliği olmadığını söylemişti.

 

memoli-nin-annesi-isyan-etti_79485_b memoli-nin-annesi-isyan-etti_16590_b

Etiketler: » »