logo

Mezarlıkta bebek cesedi alarmı

Mezarlıkta bebek cesedi alarmı

mezarlikta-bebek-cesedi-alarmi-fvzAtaşehir’deki bir mezarlıkta bebek cesedi bulunduğu ihbarı polisi alarma geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler hastanede doğan bir bebeğe ait cesedin başka bir mezarın içine izinsiz gömülmeye çalışıldığını belirledi. Polis, bebeği kaçak yollardan gömenleri belirlemek için çalışma başlattı.

İddiaya göre, İçerenköy Mezarlığı’nda rutin kontrollerini yapan güvenlik görevlisi bir kısmı toprak altında bir kısmı da dışarıda kalan beyaz kefen fark etti. Daha sonra kefenin içinde bebek cesedi olduğunu anlayan görevli hemen polis ekiplerine haber verdi. Mezarlık ve çevresinde inceleme yapan güvenlik ekipleri, kefendeki cesedin erken doğmuş ya da gelişimini tam olarak tamamlayamamış bir bebeğe ait olduğunu belirledi. Cesedin ilgili yerlerden izin alınmadan aceleyle gömülmeye çalışıldığı anlaşıldı. Olayı fark eden güvenlik görevlisi de kefene sarılı şeyin bir cenin olabileceğini, Mezarlıklar Müdürlüğü’nden izin alınmadan gömüldüğünü söyledi.

Ataşehir Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili inceleme başlattı. İçerenköy Mezarlığı’na gönderilen olay yeri inceleme ekipleri delil çalışması yaptı. Anne ve babanın belirlenmesi için çevredeki hastanelerle de temasa geçildi. Ceset, yapılan incelemenin ardından Kartal Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Cesedin otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderileceği öğrenildi.

Bu arada, bebeğin üzerinde ‘Karaaslan’ yazdığı ve Haziran ayının 23’ünde dünyaya geldiği öğrenildi.(Cihan Haber Ajansı)

Etiketler: » »