logo

MHP’li Durmaz’dan şok iddia !

MHP’li Durmaz’dan şok iddia !

mhpli_durmazdan_sok_iddia13688672930_h1028003Durmaz, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından organize edilen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye konusu, Reyhanlı saldırısı ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, hükümeti eleştirdi.

Yanlış politik tercihlerle Türkiye’nin Suriye politikasının iflas ettiğini savunan Durmaz, uluslar arası arenada da Türkiye’ye yeterli desteğin verilmediğini dile getirdi. Durmaz, “Reyhanlı’daki bombalamalar AK Parti’nin Suriye politikasının iflasının işaretidir. Yanlış politik tercihlerle ne yazık ki sadece Hatay değil, sınırda olan tüm il, ilçe ve beldelerimiz bu tür tehlikelere maruz kalabilecek durumdadır. Esasen, Türkiye’nin başına gelen bu sıkıntıların müsebbibi de alınan yanlış kararlarla AK Parti hükümetidir” diye konuştu.

Reyhanlı saldırılarına ilişkin endişelerini anlatan Durmaz, sınırlardan isteyenin girip çıktığını öne sürerek, bu tür bir ortamda her türlü tehlikenin gelebileceğini kaydetti. Durmaz, şunları söyledi:

“Şimdi eğer sınırlarınız kevgire dönmüşse, sınırlarınızdan giren çıkanların belli olmadığı, kontrol edilmediği, kimsenin müdahale etmediği bir zeminde her türlü tehdit ve tehlikeyi beklemek olağandır. Bu nedenle esasen başından beri ‘bu mesele çok sıkı bir şekilde takip edilmeli, dikkat edilmeli’ diye ikaz ediyorduk. Ne yazık ki böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Burada özellikle üzerinde durulması gereken esas husus şudur.

24 saat içerisinde bütün failleri gözaltına alabilecek bir bilgiye, istihbarata sahip isek şayet neden bunu önlemekte aynı kararlılığı, aynı istihbaratı kullanmadık, bunu düşünmek lazım. Bir başka hususta şudur bu konuda. Acaba birileri 11 Eylül öncesindeki gibi Amerika’nın bir yerlere müdahalesi için zemin oluşturan, o saldırılara benzer bir şekilde sinsi tezgahı mı Türkiye’nin gündemine getirmişlerdir. Bunu da çok dikkatle izlemek lazım. Yani Türkiye’ye yapılacak böyle bir eylemin sonucunda Türkiye’nin Suriye’ye fiili müdahalesine zemin oluşturulmak mı istenmiştir. Bunu da gözden kaçırmamak lazım.”