logo

Necdet Özel’den 53 kilo veren askere hediye

Necdet Özel’den 53 kilo veren askere hediye

Eskişehir’de yaşayan 135 kiloluk Hakan Sudurağı askere gidebilmek için 6 ay içinde 53 kilo verdi. Birliğine teslim olan Sudurağı’na Genelkurmay Başkanı Özel hediye gönderdi.

Sudurağı’nın yaptığı açıklamada, 2012 yılında vatani görevini yapabilmek için askerlik şubesine gittiğini belirterek, buradaki tartılma esnasında 128 kilogram ağırlığında olduğunu kaydetti.

ASKERE GİTMEK İÇİN 53 KİLO VERDİ

Vücut ağırlığından dolayı askere alınmadığını ifade eden Sudurağı, şöyle konuştu:

“Daha sonra 135 kilograma kadar çıktım. Ben de bunu gurur meselesi yaptım. Türk erkeğinin askere gitmemesi ayıp olur. Vatanın ekmeğini yeyip, askere gitmemek olmaz. Vatan borcunu ödemek için askere gitmek lazım. Geçen yıl arkadaşlarım askere gitti. Ben de onlarla gidecektim ancak olmadı. Buna çok üzüldüm. Ondan sonra kilo vermeye karar verdim. Sabahları sadece zeytin ve peynir yedim. Ekmek yemeyi bıraktım. Öğlenleri ise salata yedim. Akşam yemeği yemedim. Yaklaşık 6 ay içinde 53 kilo verdim. Daha sonra tekrar askerlik şubesine gittim. Onlar da beni askeri hastaneye sevk etti. Beni görünce çok şaşırdılar.”

NECDET ÖZEL’E TEŞEKKÜR

Sudurağı, muayenesinin ardından askerliğinin Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alayına çıktığına değinerek, “Çok sevinçliyim. Bavulumu günler öncesinden hazırladım. Sadece bir değil, 4 kere bile askerlik yaparım.”

Baba Yüksel Sudurağı da oğlunu askere göndermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Vatan sevgimiz çok fazla. Oğlumla gurur duyuyorum. Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel’den Allah razı olsun” diye konuştu.

Sudurağı daha sonra Eskişehir’de şehirlerarası otobüs terminalinde, davul ve zurna eşliğinde düzenlenen uğurlamada, arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Bu arada İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tezahüratlarla Sudurağı’nı Çanakkale’deki birliğine uğurlayan bazı yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL’DEN HEDİYE

Hakan Sudurağı, Eskişehir’den otobüsle geldiği Çanakkale’de 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı nizamiyesinden giriş yaptı. Burada kendisini karşılayan askeri yetkiliye kimliğini veren Sudurağı, birliğine ilk katılan asker oldu.

Sudurağı, kendisini karşılayan 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Aytekin ile bir süre sohbet etti. Albay Aytekin, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in gönderdiği hediyeyi Sudurağı’na teslim etti.

Kaynak: ensonhaber.com