logo

Okullarda sütten sonra yumurta dönemi

Okullarda sütten sonra yumurta dönemi

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı yaptığı açıklamada, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda İzmir Yumurta Satıcıları Derneği ile sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelerdeki öğrencilerin beslenmesine katkı vermek için anlaştıklarını söyledi.

Anlaşma kapsamında maddi durumu yetersiz öğrencilere her hafta yumurta dağıtılacağını ifade eden Bardakcı, “Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine her hafta 6 yumurta verilecek” dedi.

Bardakcı, yumurtanın besleyici değerinin çok yüksek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“İmkanları kısıtlı olup yumurta bulamayan çocuklarımız var. Bu besini alamayan öğrencilerin gelişimi anlamında bu dağıtımın katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile de konuyu görüştük. Yumurtanın taşınma standartları belli. Onlara uyarak dağıtım yapılacak. Altı yumurta bulunacak paketlerin üzerinde yumurtaların üretim ve son kullanma tarihi, üretici firma bilgileri yer alacak. Öğrencileri de tüketimde dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgilendireceğiz.”

İLK YUMURTALAR GELECEK HAFTA ÇOCUKLARA ULAŞACAK

Bardakcı, yumurta dağıtımı yapılacak öğrencilerin sayılarıyla ilgili tespit çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, “Dağıtım önümüzdeki hafta başlayacak. Bunun için çalışmaları hızlandırdık. Okullar kapandıktan sonra da gelecek eğitim öğretim yılında devam edecek” diye konuştu.

Yumurta dağıtımının dernekçe yapılacağını belirten Bardakcı, yumurtaların okullarda muhafaza edilmeyeceğini, çocukların yumurtasını aldıktan sonra hemen evine götürebileceği şekilde bir dağıtım planlaması yapılacağını dile getirdi.

Bardakcı, projenin okul sütü programıyla doğrudan ilintili olmadığını ancak bu tip gıdaları dengeli şekilde alamayan çocuklar için böyle çalışmaların bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

“İLK ETAPTA HER HAFTA 70 BİN YUMURTA”

İzmir Yumurta Satıcıları Derneği Başkanı Ufuk Aksoy da projeyle gelir düzeyi düşük bölgelerdeki öğrencilerin beslenmesine destek vermeyi amaçladıklarını kaydederek, “İlk etapta her hafta 70 bin yumurta dağıtmayı planladık. Bu da yaklaşık 12 bin öğrenci demek. Yumurta sayısını 100 bine kadar çıkarabiliriz” diye konuştu.

Yumurtanın anne sütünden sonra besin değeri en yüksek gıda olduğunu vurgulayan Aksoy, projenin Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: haber7.com