logo

Polisin Twitter uyanıklığına çok şaşıracaksınız!

Polisin Twitter uyanıklığına çok şaşıracaksınız!

Twitter hesabı bulunan bazı trafik polislerinin, uygulama olmayan noktalarda da uygulama varmış gibi tweet attığı ve sürücülerin sürekli olarak trafik kurallarına uymalarının sağlandığı ortaya çıktı. Bir emniyet yetkilisi, amaçlarının ceza yazmaktan öte, özellikle kör noktalarda meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralamaları en aza indirmek olduğunu kaydetti.

Teknolojinin gelişmesiyle günlük hayatta daha etkin hale gelen sosyal medya, bir çok kolaylık sağlarken, zaman zaman da bazı kurumları zor durumda bırakıyor. En büyük etkiyi İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı olaylarının hızla yayılmasında gösteren sosyal medyayı kullananlar farklı girişimlerle şaşırtmaya devam ediyor. Geçen Nisan ayında Twitter’da oluşturulan ve takipçi sayısı 11 bine ulaşan ‘İzmir çevirme radar’ başlıklı hesapla, İzmir’deki trafik polislerinin uygulama noktaları ve radar bölgeleri paylaşılmaya başlandı. Takipçi sayısı hızla artan hesabı fark eden polis yetkilileri de farklı önlem aldı.

SAHTE UYGULAMA NOKTALARI

Twitter’ı kullanan bazı trafik polisleri, söz konusu hesabı takip edip, zaman zaman uygulama olmadığı halde uygulama varmış gibi nokta belirtip sürücülerin önlem almasını sağlamaya başladı.

Bir emniyet yetkilisi amaçlarının sürücülere ceza yağdırmak olmadığını ifade edip, özellikle kör noktalarda meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu kaydetti.

SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ OLUYOR

Twitter’daki hesabı kendilerinin de takip ettiğini belirten yetkili, sürücülerin birbirlerini uyarmasında bir sakınca görmediklerini aksine bu durumun sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağladığını dile getirdi. Hesabı takip eden sürücülerin her an uygulama noktasıyla karşılaşabileceklerini düşünüp, kemerle kask kullanımı ve sınır limiti kurallarına uyma ihtiyacı duyduklarını bildiren yetkili, bir süre sonra sürücülerin alışkanlık haline getirip kurallara her zaman uyar hale geldiğini ve sürüşün daha kaliteli yapıldığının altını çizdi. Hesabı takip eden bazı kullanıcılar ise güzergah hakkında anlık bilgi isteyerek trafik yoğunluğuna göre hareket ediyor.

Paylaşımlardan örnekler

Polise ‘Federaller’ diye hitap eden kullanıcıların paylaştıkları tweet’ler gülümsetirken, bazı kullanıcılar da sürücüleri uyarmayı ihmal etmiyor. İşte o tweet’lerden bazıları şöyle:

@gevrekdomat: Çeşme Güzelbahçe arası otobandan tertemiz. Yine de alkol almadan araç kullanın lütfen

@zenginomer: Güzelyalı Konak arası var mı Federaller?

@MertSaatli: Çekme hastane kavşağında polis herkesi inletiyor kaçmaya çalışanları da motosikletli polis kovalayıp yakalıyor aman dikkat

@AnilAtakul: Buca Tıp önü pusu

@BardakogluAhmet: Narlıdere gişelerde her zamanki gibi kontrol var

@ahenkguvenir: Belevi- Selçuk gidişte radar var arkadaşlar dikkat edelim

@BuseIncelr: Eskifoça Aliağa arası ne durumda

@basakagunlu: Aliağa Sanayi Sitesi önünde çevirme var

@GozdeAyber: Hayat kurtarıyor hayat 😀 #ff @izmirdecevirme

Etiketler: » » »