logo

Polisten sürücülere ceza yeme leblebi ye

Polisten sürücülere ceza yeme leblebi ye

Bölge Trafik Şubesi ekiplerince, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla Samsun-Çorum kara yolunun Kaymakçı mevkisinde gerçekleştirilen uygulamada, emniyet kemeri kullanımı, hız sınırı, uykusuz araç kullanılmaması gibi konularda uyarılarda bulunan ve broşür dağıtan ekipler, ardından sürücülere Çorum leblebisi ikram etti.

Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında sürücüleri ve yayaları bilgilendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm vatandaşların gerek yaya, gerek yolcu, gerekse sürücü olarak trafiğin içinde yer aldığını dile getiren Doğan, trafik kurallarına uyulması halinde kaza oranlarının çok büyük ölçüde azalacağını vurguladı.

Kara yollarında meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümünün, yorgun araç kullanan sürücüler tarafından yapıldığının altını çizen Doğan, şunları kaydetti:

“Uykusuz ve yorgun araç kullanmak, alkollü araç kullanmak kadar tehlikelidir. Araç kullanırken verilecek bir mola, sürücüleri ve yanında bulunanları sevdiklerine sağlıklı bir şekilde ulaştıracaktır. Ayrıca emniyet kemeri kullanan sürücü ve yolcular, bedava hayat sigortası yaptırmış gibi olmaktadır. Uygulamada dağıttığımız broşürde kentimizin tarihi ve önemli mekanlarının tanıtımını yapıyoruz. Sürücü ve yolculara, kentimizin simgesi leblebiyi de ikram ederek ağızlarını tatlandırıyoruz.”

Sürücü ve yolcular uygulamadan memnun

Uygulamada, Bölge Trafik Şube Müdürü Abdurrahim Esmek’in koordinesindeki ekiplerce durdurulan sürücüler ile araçlardaki yolcular da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Giresun’dan İstanbul’a gittiğini belirten tır sürücüsü Hakkı Kalender, “İşim gereği sürekli yollarda vakit geçiriyorum. Bu tür uygulamalarla sık karşılaşmıyoruz. Ülkemizin diğer bölgelerinde de bu tür uygulamaların yapılması faydalı olacaktır” dedi.

Otomobil sürücüsü Bülent Göçmen de trafik kurallarına uymaya her zaman özen gösterdiğini dile getirerek, uygulama yapan ekiplere teşekkür etti.

Kaynak: haber7.com