logo

11 Mayıs 2013

Real Madrid finale uçtu!

Real Madrid finale uçtu!

Londra’daki dev final pazar akşamı saat 22.00’de oynanacak. Final maçı öncesinde ise saat 19.00’da ilk günün mağlupları CSKA Moskova ile Barcelona arasında oynanacak.

THY Euroleague yarı final maçı El Clasico’yu potaya taşıdı. Avrupa basketbolunun iki dev ekibi Barcelona ile Real Madrid, 17 yıl aradan sonra 2. kez dörtlü finalde karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iki takımda tutuk başlarken ilk dakikalarda hem Barcelona hem de Real Madrid sayı üretmekte zorlandı. İlerleyen dakikalar ilk açılan Barcelona bulduğu sayılarla ilk çeyreği güçlü rakibi karşısında 18-11 önde kapadı. Karşılaşmanın ilk periyodunda iyi savunma yapan Barcelona, Real Madrid’i 11 sayıda tutmasına karşın kendiside sayı üretmekte zorlandı.

İkinci çeyreğe tempolu başlayan Real Madrid, Sergio Llull’un üst üste bulduğu basketlerle geri dönerek farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başardı: 25-24. İlk çeyreğin aksine daha hızlı bir çeyrek yaşanırken karşılaşma adeta sayı düellosuna döndü. İlk çeyrekte olduğu gibi 2. çeyrektede iyi savunma yapan Barcelona 3 pozisyonda da Real Madrid’e öne geçme şansı tanımadı. Rodriguez ile iyi bir hava yakalayan Real Madrid uzun bir aradan sonra 27-26 öne geçmeyi başardı. İlk çeyrekte yalnızca 11 sayı bulan Real Madrid bu çeyrekte 28 sayı bularak soyunma odasına Barcelona karşısında 39-33 önde gitti.

Devre dönüşü maça alan savunması yaparak başlayan Barcelona, farkı eriterek skora dengeyi getirdi: 42-42. Beraberliği yakalayan Barceloana’ya Real Madrid, Suarez’in üçlüğü ile karşılık verdi. İyi oyununu periyodun sonuna kadar devam ettiren Barcelona bulduğu sayılarla çeyreği 51-48 önde kapattı.

Huertas’ın müthiş oyunuyla 3. çeyrekteki oyununu devam ettiren Barcelona farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Kritik zamanlarda topu iyi kullanan Barcelona karşılaşmada ilk defa farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Oyundan kopmayan Real Madrid, baskılı savunmanın yanında hücumda da etikili oldu ve öne geçmeyi başardı: 69-63. Bu dakikadan sonra oyunu istediği gibi yönlendiren Real Madrid maçtan 74-67 galip ayrıldı ve son şampiyon Olimpiakos’un finaldeki rakibi oldu.

Kaynak: haber7.com