logo

Sabancı Üniversitesi Tuzla’da Tanıtılacak

Sabancı Üniversitesi Tuzla’da Tanıtılacak

unitercih-2013-fuari-4790983_9321_oÜniversite Tercih Fuarı’nın (UNİTERCİH 2013) ikincisi, 11-14 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarın bu yıl sınav sonuçlarının erken açıklanması nedeniyle 9 gün öne alındığı bildirildi.

Öğrencilerin, 80’e yakın eğitim kurumunu tanıma imkanı bulacağı fuarda, kendi alanlarında tanınmış akademisyenler ve öğretim görevlileri tarafından seminerler düzenlenecek.

Rehber öğretmenlerin öğrencilerin puanına göre hangi üniversite ve bölümde başarılı olabileceğine ilişkin bilgiler vereceği fuar, 10.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuar için, Mecidiyeköy ve Beşiktaş‘tan ücretsiz ring seferleri yapılacak.

Üniversitelerin tanıtım faaliyetleri

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteler, tercih yapacak öğrencilere yönelik tanıtım faaliyetlerine başladı.

Bu kapsamda, Koç ve Sabancı üniversiteleri de “Tanıtım günleri” etkinlikleriyle akademik programlar, eğitim olanakları, burs seçenekleri ve kampüs imkanları gibi konularda adaylara ve ailelere detaylı bilgi verecek.

Koç Üniversitesi’nde öğrenci ve aileleri bilgilendirmek için hafta içi saat 13.00’de, hafta sonu ise 10.45’de başlayacak olan tanıtım programlarında, öğretim görevlileri, bölümler ve fakülteler hakkında aday öğrencilerle aileleri bilgilendirecek. Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Tanıtım Günleri” ise 18 Temmuz’a kadar devam edecek.

Sabancı Üniversitesi’nin bu yıl, 3-18 Temmuz arasında Tuzla kampüsünde gerçekleştireceği “Tanıtım Günleri”nde de cumartesi ve pazar günleri dahil olmak üzere her gün 10.00 ile 13.00 saatleri arasında öğrenci ve velilere kampüs turu yaptırılacak.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baç ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Avdan Boyacıgiller de fakülteler ve programları konusunda adaylara bilgi verecek.

Programda, ayrıca kontenjanlar ve tercih, burslar ile ders dışı yaşam, öğrenci kulüpleri, spor aktiviteleri, kampüs olanakları gibi konularda tanıtım sunumları yapılacak.

Sabancı Üniversitesi’nden telefonla ve sosyal ağlar üzerinden “SoruSU Olan” uygulamasını kullanarak da bilgi almak mümkün olabilecek.

Etiketler: » » » »