logo

Şampiyonların Öyküsü…

Şampiyonların Öyküsü…

857269_detay27 yılda 21 kez Türkiye şampiyonu çıkaran İzmir Fen Lisesi bu yıl da Fatih Aslan ve Mert Mestanoğlu ile 2 Türkiye birincisi çıkardı, ilk bine 30 öğrenci soktu. Öğrenciler olumsuzlara rağmen başarılı oldu. Depreme dayanıksız okulları yıkınca ilköğretim okuluna taşındılar, 3 kişilik odalar yerine 9 kişilik yatakhanede kaldılar. Onlardan biri MF-1 Türkiye birincisi Fatih Aslan. İlk bindeki 30 öğrencinin 15’i de bu yatakhaneden çıktı

İzmir Fen Lisesi’nin öğrencileri tüm olumsuz koşullara rağmen başarıda mucize gerçekleştiriyor. Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) MF-1, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde 500 tam puanla Fatih Aslan ve Mert Mestanoğlu Türkiye şampiyonları olarak bu okuldan çıktı. Öğrencileri “fiziki yetersizliklere” meydan okuyarak derece yaptı. Yıkılan okullarının yerine taşındıkları ilköğretim okulunda 3 kişilik odalar yerine 9 kişilik yatakhanelerde başarı öyküleri yazdılar.

27 YILDA 21 ŞAMPİYON
Bu yıl 65 öğrenci LYS‘ye girdi. İlk 10’a 2, ilk 100’e 8, ilk 500’e 24, ilk bine 30 öğrencisini sokan okulun Bornova’daki binası depreme dayanıksız olduğu için geçen yıl şubat ayında yıkıldı. 291 öğrenci Mavişehir’de TOKİ’nin yaptığı ilköğretim okuluna taşındı ve bina fen lisesi haline dönüştürüldü. Sınıflar, yemekhaneler küçük geldi. Öğrenciler, üç kişilik yatakhane yerine dokuz kişilik odalarda uyudu. Bu arada okulun yeni binası tamamlandı ama gelecek yıl ikinci dönem öğrenciler buraya geçecek.

ŞAMPİYONLAR YATILI ÇIKTI
MF-2 ve MF-3’te 500 tam puanla Türkiye birincisi olan Mert Mestanoğlu ailesiyle birlikte İzmir’de yaşıyor. Ancak MF-1 Türkiye birincisi Fatih Aslan işte bu 9 öğrencinin aynı odayı paylaştığı yatakhanedeki öğrencilerden biri. Türkiye MF-1ve MF-3 Türkiye dördüncüsü Doruk Çetin ile MF-1 Türkiye 8. Nuran Bulut da bu yatakhaden dereye çıkan öğrenciler. Zaten ilk bindeki 30 öğrencinin 15’i yatılı. Okulun öğrencilerinin da yüzde 70’i yatılı eğitim görüyor. Bu arada okulun yeni binası da tamamlandı ve gelecek yıl bu binaya taşınılacak.

SABAH 06.30’DA UYANIYORLAR
Öğrenciler ve aileleri dün okulda başarılarını kutladı. İzmir Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar başarılarında öğrenci ve öğretmenlerin seçilerek alınmasının, disiplinin çalışmanın, okulun yatılı olmasının etkili olduğunu söyledi. Acar, okulda öğrencilerin 06.30’da kalktığını, 08.30-16.30 saatleri arasında derslerin yapıldığını, 18.30-21.45 arasında etüd çalışması olduğunu isteyen öğrencinin 23.00’a kadar ders çalışabildiğini anlattı.

Pİ’NİN HAYATINI İZLEYECEK
Türkiye şampiyonlarından Mert Mestanoğlu, Kuşadası’nda otelde tatil yaparken şampiyonluk haberini aldığını, otelde herkesin kendisiye fotoğraf çektirdiğini, kutlama yapıldığını belirterek, tıp ya da işletme eğitimini İstanbul’da alacağını söyledi. Klasik müzik dinlemekten, yüzmekten ve bilgisayar oyunlarından hoşlanan Mestanoğlu, yaz tatilinde İngilizcesini geliştirecek. Mestanoğlu ile aynı sınıfta okuyan Fatih Aslan ise tam bir film tutkunu. LYS nedeniyle izleyemediği “Lincoln” ve “Pi’nin hayatı” adlı filmleri en kısa zamanda görmek istiyor. Basketbol oynuyor ve çok kitap okuyor. MF 1 Türkiye dördüncüsü Doruk Çetin ise bilgisayar oyunu tutkunu. Yaz tatilinde yeni oyunlarla eğlenmeyi planlayan Doruk Çetin de üniversite eğitimini İstanbul’da alacak. Bu arada İzmir Fen Lisesi’nin yıkılan binasının yerine yenisi yapıldı. Ancak okul önümüzdeki öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerini ağırlayacak.(Habertürk)

Etiketler: » »