logo

THY’de grev kararına rağmen 114 sefer sorunsuz gerçekleşti

THY’de grev kararına rağmen 114 sefer sorunsuz gerçekleşti

Türk Hava Yolları (THY) uçuşları Hava-İş Sendikası’nın almış olduğu grev kararına rağmen aksamadan devam ediyor. Şu ana kadar gerçekleşen 114 seferde herhangi bir gecikme yaşanmadı. Bu durumdan en çok yolcular memnun oldu.

Hava – İş Sendikası, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması sebebiyle bugün saat 03.00’te grev başlattı. Polis, THY binası önünde ve Atatürk Havalimanı’nda yoğun güvenlik önlemi aldı. Dış hatlar geliş katında çevik kuvvet ekipleri hazır tutuldu. Grev saatinin ardından THY’de uçuşlarda herhangi bir aksama yaşanmadı. Yolcular kontuarlara gelip işlemlerini yaptırdıktan sonra uçaklarına geçiyor. Kabin ve kokpit ekiplerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.

20154660Türk Hava Yollar Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar 114 sefer zamanında yapıldı. İstanbul çıkışlı uçuşlarda zamanında kalkış oranının yüzde 100 olduğu bilgisini veren THY yetkilileri, “Personellerimiz görevinin başında. Hiçbir aksama yaşanmıyor. THY’nin yedek personelle uçuşlarını yaptığı bilgisi ise doğru değil. Planlanan ekiplerle uçuşlar gerçekleştiriliyor.” dedi.

Bakü’ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Şerif Aydemir, akşam televizyonda grev olacağına dair haber işittiklerini fakat burada herhangi bir uygulama görmediğini söyledi. Herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydeden Aydemir, gelmeden önce tedirginlik yaşadıklarını ama ihtiyatlı geldiklerini, uçuşunda da bir gecikme olmadığını dile getirdi.

Serhan Çiftçigüzeli de gazete ve televizyonlar aracılığıyla grevden haberi olduğunu söyledi. Yolda gelirken çok trafik olduğunu, tedirginlik yaşadığını belirten Çiftçigüzeli, fakat havalimanında aksayan bir durum olmadığını aktardı.

Macaristan’a gitmek üzere havalimanına gelen Sercan Canik, “Televizyonlardan grev olacağını duydum. Burada herhangi bir sıkıntı olmadı. Televizyonda, THY yÖnetim Kurulu Başkanı gecikme olmayacağını, herkesin işine devam edeceğini söylemişti. O da bana güven verdiği için rahattım.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN HABER AJANSI

Etiketler: »