logo

Tümer Metin: Yunanistan’a neden gittim

Tümer Metin: Yunanistan’a neden gittim

Bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe’de top koşturan Tümer Metin, Fenerbahçe’de kariyerinin doruk noktasında neden Yunanistan’ın Larissa kulübüne gittiğini anlattı.

“AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDAN VAZGEÇMEMİ İSTEDİLER”

Lig TV’de Ceyhun Yılmaz’ın sunduğu 21 programında konuşan Tümer Metin, futbolun kendisi için bir tutku olduğunu belirterek, “Futbolu kolaylıkla girebileceğim Deniz Lisesi’ne tercih ettim, futbolu dershane saatlerine tercih ettim. Fenerbahçe’de zirve yapmışken, 2008 Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazanmış milli takımın en önemli oyncuları arasındaydım. Önümdeki şampiyonadan, kariyerimden vazgeçip benden askere gitmemi istediler. Askere gitmemdehiçbie zaman bir sorun görmedim, ama önümdeki bir şampiyonadan vazgeçmek, kariyerimin en önemli madalyasından vazgeçmek bana çok saçma geliyordu. O yüzden Yunanistan tercihini yaptım” dedi.

“LARİSSA’YA GİTTİĞİMDEN PİŞMAN DEĞİLİM”

Fatih Terim’in “Nerede oynarsan oyna, Avrupa Şampiyonası’nda benimle olacaksın sadece 6 ayını bir takımda geçir” uyarısında bulunduğunu söyleyen Metin, Larissa’ya gittiğinde ön yargılarının kırıldığını, harika karşılandığını ve öyle de uğurlandığını vurguladı.