logo

Türkiye Europalia Festivali’ne konuk ülke olacak

Türkiye Europalia Festivali’ne konuk ülke olacak

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Europalia Uluslararası Sanat Festivali’nin, kuruluşunun 45. yılında, 25. etkinliğini 2015 yılında Türkiye ile gerçekleştirmeye karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, Europalia’nın davetine olumlu yanıt veren Türkiye’nin, bu vesileyle kapsamlı ve zengin bir programla kültürel değerlerini bir kez daha Avrupa’ya ve tüm dünyaya sergileyeceği vurgulandı.

EUROPALIA’DA KONUK ÜLKE OLACAĞIZ

“Avrupa” fikrinin sonucu olarak ortaya çıkan ve Avrupa ülkelerinin birbirini daha yakından tanımaları amacıyla önce kurucu üyelerle gerçekleştirilen Europalia Festivali’nin, AB’nin genişlemesine ve ilgi alanlarının çoğalmasına paralel olarak diğer ülkelere de açıldığı anımsatılan açıklamada, “AB adaylığını kararlılıkla sürdürmekte olan ülkemiz, aynı zamanda yükselen bir ekonomi olarak, 2011’de Brezilya, 2013’te ise Hindistan’dan sonra her iki yılda bir yapılan ve dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden biri olan Europalia’da konuk ülke olacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu festivalin, Türkiye’nin tarihsel ve kültürel derinliğinin tanıtımına da önemli bir katkıda bulunacağı kaydedildi.