logo

Tuzla’da Kadın Şöleni Coşkusu Yaşanıyor

Tuzla’da Kadın Şöleni Coşkusu Yaşanıyor

tuzla-da-kadinlar-soleni-senligi-yasaniyorTuzla Belediyesi ve ilçedeki hemşehri derneklerinin kadın kollarının işbirliğiyle düzenlenen geleneksel kadın şöleni başladı. Şölene katılan kadınlar, yöresel damak tatlarını ve kültürel zenginliklerini kendilerine ayrılan stantlarda sergiliyor.

Tuzla Kadın Şöleni’nin açılışı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural ve Mehmet Çelikel ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenle gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve beraberindekiler, açılışın ardından stantları ziyaret ederek bayanlarla görüştü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen şölende, Türkiye mozaiğini yansıtan farklı kültürler bir arada sergileniyor. Şölende, yöresel lezzetler ve el sanatları misafirlerin beğenisine sunuluyor. Derneklerin kültürel etkinlikleri, konserler ve söyleşilerin de yer aldığı şölen, kadınlar tarafından hazırlanıp sürdürüyor.

Kadın Şöleni Toplumsal Bağımızı Kuvvetlendiriyor

Kadınların titizlik ve zerafetinin yansıtıldığı şölen alanını gezen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Adaleti, şefkat ve merhametiyle başımızın tacı olan kadınlarımızın hazırladığı bu şölen, kültürel kaynaşmamız açısından önem taşıyor. Tuzlalı bayanlar, yöresel kültürlerini tanıtırken Tuzla’daki toplumsal bağı da kuvvetlendiriyor. Komşuluk ilişkileri ile başlayan kadın dayanışması, şölenimiz aracılığıyla ilçemiz geneline yayılan bir sinerji ile devam ediyor. Tamamen kadınların emeği, titizliği ile hazırlanan, onların naif bakışı ile sürdürülen şölenimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tuzla Belediyesi 2. Kadın Şöleni, 22 Haziran’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

tuzla-da-kadinlar-soleni-senligi-yasaniyor-2 tuzla-da-kadinlar-soleni-senligi-yasaniyor-5

Etiketler: » » » »