logo

Tuzla’da Mezuniyet Sevinci

Tuzla’da Mezuniyet Sevinci

sabanci-universitesi-nde-mezuniyet-sevinci-4763286_oSabancı Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde konuşan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar düşünüldüğünde hepimizin geleceğimize umut ile bakabilmek için siz gençlere ne kadar fazla ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Şiddetin, kutuplaşmanın, ayrışmanın çözüm olamayacağını biliyoruz. Ülkemizin geleceği için akla, sağduyuya, uzlaşıya ve elbette siz, pırıl pırıl gençlere güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz” dedi.

GÜLER SABANCI DANSLARA KATILDI

Mezuniyet töreni dün üniversitenin Tuzla‘daki kampüsünde yaklaşık 5 bini aşkın kişinin katılımıyla yapıldı. Törende 14. lisansüstü ve 11. lisans eğitimi mezunlarına diplomaları verildi, ayrıca 15 doktora, 111 yüksek lisans ve 425 lisans olmak üzere toplam 538 öğrenci diplomasını aldı. Sabancı Üniversitesi bu yıl 22 ülkeden öğrenci mezun etti. Keplerin atılmasının ardından öğrenciler, Ayhan Sicimoğlu’nun canlı müziği ve dans gösterisiyle keyifli dakikalar yaşadılar. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı danslara katılarak öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaştı

150 BİNE YAKIN AĞAÇ VE ÇİÇEK DİKTİK

Törende, konuşan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Bugün kampüse geldiğimde 1997 yılında, üniversitemizin temellerinin atıldığı günü hatırladım. Bu arazi, orman niteliğini yitirmiş, gecekonduların arasında kalmış, içinde mıcır ocakları olan bir araziydi. Yer yer küçük fidanlar, çalılar ve bugünkü gölümüzün olduğu alanda verimsiz büyük bir çukur vardı. 150.000’e yakın ağaç ve çiçek diktik. Araziyi 500.000’i aşkın mevsimlikle döşedik. Bu arazi, çam, sedir, çınar, kiraz, erik ağaçlarının, çeşit çeşit çiçek ve bitkinin yetiştiği bir vahaya dönüştü. Bu araziyi, arıtma suyumuzu da biriktirdiğimiz gölümüzle suluyoruz” dedi.

Kampüste çok kişinin emeği olduğunu belirten Sabancı, “Başta tüm ağaç dikme törenlerimize şevkle katılan Rahmetli Sakıp Sabancı‘yı şükranla anıyorum. Ayrıca kurucu rektörümüz Tosun Terzioğlu’na ve kuruluşumuzdan beri peyzaj işlerimizi başarıyla sürdüren Nermin Tirben ve Kartepe Peyzaj ekibine de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

GENÇLERE GÜVENİYORUZ

“Burada, gençlerimizin pozitif enerjisini hissedince ve yarının liderleri olacak yüksek donanımlı mezunlarımızı tanıyınca geleceğe dair umutlarımız çoğalıyor” diyen Güler Sabancı, konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar düşünüldüğünde hepimizin geleceğimize umut ile bakabilmek için siz gençlere ne kadar fazla ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Şiddetin, kutuplaşmanın, ayrışmanın çözüm olamayacağını biliyoruz. Ülkemizin geleceği için akla, sağduyuya, uzlaşıya ve elbette siz, pırıl pırıl gençlere güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz.

Sevgili Gençler, sayıları sizlerle birlikte 6000’i geçen mezunlarımız, gerek akademik dünyada gerek iş hayatında artık söz sahibi ve lider konumundalar. Dünyanın dört bir tarafında çalışıyor, üretiyor ve katma değer yaratıyorlar. Üniversitemize baktığımızda ise mezunlarımızın akademik ve idari takımlarımıza katıldığını ve bu sayının her geçen gün arttığını görüyoruz.

Üniversitemizin felsefesi sizlere özgür düşünme, ön yargısız farklı düşünce ve görüşlere açık olma, farklılıkları zenginlik olarak kabul etme, bilginin gücüne önem verme gibi önemli özellikler kazandırmaktadır. Bugün mezun oldunuz. Eminim ki kazanımlarınızla gittiğiniz her yerde, bulunduğunuz her ortamda fark yaratacaksınız.

DEMOKRATİK ÖZGÜRLÜKÇÜ YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR

Dünya standartlarına entegre üretim yapan sanayimiz, sağlıklı bir finans sektörümüz ve teknoloji ve gelişmeye açık girişimcilerimiz var. Fakat şu anki durum gösteriyor ki, dünya konjonktürü ve finansal piyasalar zor bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz kriz döneminde aşırı likiditeye alışan piyasalarda, ABD başta olmak üzere likidite çekilmeye başlayacak. Bunun da bizim gibi doğal kaynakları kısıtlı olan “emerging” yani gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceği görülüyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde ve yıllarda, Türkiye‘nin her zamankinden daha fazla istikrar ve güvene ihtiyacı olacak. Bu doğrultuda, barış ve kardeşlik sürecinin aksatılmadan gerçekleştirilmesinin önemi daha da artmıştır. Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefine ulaşmamız için hızla demokratik, özgürlükçü, hukukun üstünlüğüne bağlı yeni bir anayasaya ihtiyacımız vardır.

Bugün yaptığımız işlere, başardıklarımıza baktığınızda, attığımız adımların başlangıçta yapmış olduğumuz bu başarılı seçim doğrultusunda atılmış adımlar olduğunu göreceksiniz: Yani, özgün olmak, değişime açık olmak, yapılmamış olanı yapmak, birlikte yaratmak ve geliştirmek. Bu doğrultuda üniversitemizin hedeflerini yinelemek istiyorum.

* Nanoteknoloji araştırma ve uygulamalarında etkin ve başarılı bir mükemmellik merkezi olmak,

* Global sorunlar üzerine yaptığımız araştırmaları geliştirmek ve derinleştirmek (örneğin İklim ve Enerji konularında olduğu gibi),

* Uluslararası araştırma kurumlarıyla ve saygın üniversitelerle işbirlikleri yapmak,

* Uluslararası öğretim üyesi ve öğrenci sayımızı her yıl artırmak.

3 MEZUNA GÜRSEL SÖNMEZ ÖDÜLÜ

Mezuniyet töreninde, 2006 yılında vefat eden Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Gürsel Sönmez anısına düzenlenen ödüller de sahiplerine verildi. Bu yıl Dr. Gürsel Sönmez Araştırma Ödülü’ne; Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programı mezunu Ayşe Özlem (Sezerman) Aykut, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Doktora Programı mezunu Elif Özden Yenigün ve Fizik Doktora Programı mezunu Göktuğ Karpat layık görüldü.

Törende, fakülte birincilik ödülleri de sahiplerini buldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincileri Onur Albert Aslan ve Rebi Daldal, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Birincisi Mustafa Emre Tekin, Yönetim Bilimleri Fakültesi Birincisi ise Verda Simge Güzeliş oldu.

Etiketler: »