logo

Tuzla’da Ramazan Coşkusu Dolu Dolu Yaşanıyor

Tuzla’da Ramazan Coşkusu Dolu Dolu Yaşanıyor

tuzlada-ramazan-dolu-dolu-yasaniyorTuzla Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinliklerini bu yıl da coşkuyla sürdürüyor. Sokak iftarlarında bereketi paylaşan Tuzlalılar, Ramazan akşamlarının keyfini kültürel ve sanatsal etkinliklerde çıkarıyor.

Tuzla Belediyesi, “Tuzla’da Ramazan” etkinliklerini kortej yürüyüşü ile başlattı. Mehteran takımının marşları eşliğinde Şifa, Aydıntepe ve Yayla Mahallesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşünde Keloğlan, Hacivat, Karagöz ve masal kahramanları çocuklara şeker ve şerbet ikram etti. Tuzla sahil tören alanında her akşam saat 23.00’te farklı bir etkinlik düzenleniyor. Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Döngeloğlu, Reha Yeprem, Talha Uğurluel, İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer, Ömer Karaoğlu, Burcu Karadağ, Yusuf Özkan Özburun, Eşref Ziya Terzi ve daha birçok tanınmış şair, yazar, İslam düşünürü ve ses sanatçısı, Ramazan ayında Tuzla halkı ile buluşacak.

Kıvanç ve Burak ile Veysel Çelikdemir, Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla adım attıkları sahnelerde yeteneklerini canlı performansla sergileyecek. Ney dinletileri ve semazenler, ünlü tasavvuf müziği grupları, meddah oyunları ve tiyatro grupları da Tuzla’da Ramazan programları içinde yer alacak.

Tuzla’da Ramazan etkinlikleri için her akşam ilçenin 6 farklı bölgesinden etkinlik alanına servisler kaldırılıyor.

Tuzla Belediyesi Ramazan etkinlik takvimi ve servis güzergahları hakkında geniş bilgi www.tuzlakultursanat.org adresinden alınabilir.

Etiketler: » » »