logo

Tuzla’dan Bir başbakan İki Bakan…

Tuzla’dan Bir başbakan İki Bakan…

TUZLA SİYASETE YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR…

Gerek konumu gerek doğal güzelliği gerekse Türkiye’ye kazandırdığı değerlerle belki uzak ama aslında bir o kadar da yakın olan İstanbul’un son gözdesi Tuzla… Son zamanlarda Onu daha değerli bir hale getiren durum ise bir Başbakan, İki Bakan…Ortak noktaları ise Tuzla’da İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden mezun olmaları. Bu siyasi değerleri tanıyalım:

 

 

Başbakan Binali Yıldırım:

Binali Yıldırım 20 Aralık 195Binali_Yıldırım5 tarihinde Erzincan‘ın Refahiye ilçesinde doğdu. Yıldırım, 1970‘te Piri Reis Ortaokulu’nu, 1973 yılında Kasımpaşa Lisesi’ni bitirip ardından da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi‘nden mezun olup aynı bölümde yüksek lisans yaptı.Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç‘te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü‘ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa‘da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, önemli bir deniz taşımacılığı kurumu oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası “Skal Kulübü” tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan 

2 Haziran 1962, Kars’ın imagesKağızman İlçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Makine Mühendisliğinden mezun olmuştur. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 24. Dönem Kars Milletvekilidir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

10 Aralık 1961’de Tindirurunç ve İbrahim çiftinin beş çocuğundan biri olarak Sivas‘ınGürün ilçesinde doğdu. Kardeşi Adnan Yılmaz da valilik yapmıştır. İlkokulu Gürün Cumhuriyet İlkokulunda ve ortaokulunu da Gürün Ortaokulunda tamamladı. Liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde okudu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu 4 yıllık makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.

Etiketler: » » »