logo

“Tuzla’nın Mecidiyeköy’ü Olacağız”

“Tuzla’nın Mecidiyeköy’ü Olacağız”

IMG_2963Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’nin sevilen muhtarı  Selahattin Ağca, Yeni Tuzla Gazetesi’ne konuk olarak Tuzla’da ve Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşanan gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Muhtarlık gönül işidir diyen Ağca ben muhtarlığa gönül verdim ve bu sebeple kimseyi ayırt etmeden Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ile uyumlu bir şekilde mahalleme hizmet etmek benim  önceliğimdir.Maddi değil maneviyat benim önceliğimdir dedi.

Yaklaşık 30 bin nufusa sahip bir mahallenin muhtarı olduğunu belirten Ağca zaman zaman muhtarlık binasında çalışan kızımızın maaşını bile ben ödemeye çalışıyorum dedi.

Kokuya son verdik.

Biliyorsunuz Tuzlamız özellikle Şifa ve Mimar sinan Mahallemiz çok fena kokuyordu. 17 Mahalle muhtarı bir araya gelerek, başta Çevre ve Orman Bakanlığı olmak üzere Sağlık bakanlığına, İstanbul Valiliğine, Tuzla Kaymakamlığına, Tuzla belediye Başkanlığına dilekceler yazdık. Denetimler yapıldı. Bir kaç fabrikaya cezalar yazıldı. Sayın Belediye Başkanımızda konuyu yakından takipleri sayesinde fabrikalara arıtma tesisi kurdurup neredeyse kokuyu mahallemizden deffettik. Şimdi zaman zaman filtre değişme zamanı mahallemize koku geliyor. Bunuda uyararak kısa zamanda çözüyoruz.

Ziraat bankası mahallemize şube açacak.

Mahalle halkının ve esnafının en büyük ihtiyaçlarından birisi banka şubesi olmaması idi. PTT şubesini açtık. Bütün bankaların bankamatikleri mahallemizde var. Yakında Ziraat bankası bir şube açacak.

6 Trafo yaptırdık.

Mahallemizin elektrik sorununu çözdürmek için 6 adet trafo yaptırdı. Sokaklarımızdaki tüm elektrik lambaları yanıyordur. Her akşam bunları kontrol ediyoruz. Mimar sinan mahallesi ışıl ışıl olmuştur. 220’ye yakın elektrik lambası değiştirildi.

4 Park yapıldı.

Sağolsun Tuzla Belediyemiz hiç bir isteğimize hayır demiyor. 4 adet park yaptırdı. 3 adet parkın ise yapımı devam ediyor.

75 Sokakta çalışmalar yaptık.

Tuzla belediyemiz ile birlikte 75 sokağımızda ya kanalizasyon, ya yağmur suyu, yada kaldırım olarak çalışmalar yaptık. Bu sayede mahallemiz daha düzenli hale geldi.

2. El eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.

Muhtarlığımız her türlü 2. El eşya ve giyecekleri topluyor ve ihtiyaç sahiplerine veriyor. 10 binin üzerinde eşyayı giyim malzemesini ihtiyaç sahiplerine verdik. Geçen gün bir vatandaşımız ayakları su içerisinde idi. Çorabı bile yoktu. Bir ayakkabı verdik. Üzerine giyecek bir şeylerde al dedim. Vatandaşımız hayır ben ayakkabı aldım. Onları başkaları alsın dedi. Bir gencimiz buradan aldığı üniversite hazırlık kitapları ile üniversiteyi kazandı.

Özürlü ailelerin yanındayız.

Mahallemizdeki tüm özürlü vatandaşlarımızın hertürlü ihtiyacı ile yakından ilgilenmeye çalışıyoruz.

Ulaşım sorununu çözümledik.

Mahallemizden şu anda Kadıköye otobüs gidiyor. Topkapı Cevizlibağ otobüsleri yine mahallemizden hareket ediyor. Belediye başkanımızın çalışmaları doğrultusunda ise 2 otobüs ise Tuzla’ya gidiyor.

Muhtarlığın çehresi değişti.

Muhtarlığımızı belediyemizin desteği ile güzelleştirdik. Şimdi mahallemizde çalışmaya gelen Ayedaş, İski, Belediye personeline çay ikram edebiliyoruz. Geçen gün bir gencimiz muhtarım seninle mahallenin imajı değişti dedi bana. Çok mutlu oldum.

Mahallemizde asayiş berkamel

Biliyorsunuz Mimar sinan mahallesi bir çok suçların işlendiği bir mahalle idi. Benim emniyet emeklisi olmam dolayısıyla bu suç işleyen gençlere öncelikle çevremizdeki fabrikalardan belediyemizinde destekleri ile iş bulmaya çalıştım. Bu kişilere ve gençlere değer verdim. Onları dinledim. Sorunlarına çözüm buldum. Şimdi mahallemizde suç oranı neredeyse sıfır seviyelerine kadar geriledi. Tabii bunda mahallemizde karakol olmasının etkilerinide yok sayamayız.

Bu anlattıklarımı ben yapmadım.

Bu anlattıklarımı maddi olarak tabiki yapma imkanım yok. Sayın kaymakamımız ve özellikle belediye başkanımızın destekleri ile bu hizmetler gerçekleşti. 4 yılda 10 bin nufusu artarken mahallemizin hiç bir ihtiyacına cevap vermemezlik yapmadık.

Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürü borç bilirim.

Sayın belediye başkanımızın en güzel tarafı ben yapacağım dediği her şeyi gerçekleştiriyor. Ona güvenerek her türlü sözü ve vaadı vatandaşımıza verebiliyorum. Ona bunun için bir kez daha teşekkür ederim.

Yeniden adayım.

Bundan önceki seçimi 6 oy ile kaybetmiştim. Ama şimdi yüzde 60 oy oranı ile seçimi kazandım. 2014 yılında yapılacak olan seçimde ise yeniden adayım. Çünkü ben insanımıza hizmet etmeyi seviyorum. Gece demeden gündüz demeden durmadan dolaşıyorum. Mahalle sakinlerinin dertlerini sorunlarını yerinde inceliyorum. Bir cenaze olduğunda yatsıya kadar yanlarından ayrılmıyorum. Düğünlerine katılmaya çalışıyorum.

Ben insanları ve mahallemi seviyorum. Sayın Belediye başkanımız ve Kaymakamımız ile uyumlu çalışmamız sonucu mahallemiz 15 yıl ileriye gitti. Eğer mahalle halkımız yine teveccüh ederse yine muhtar seçilirsem mahallemizi daha ileriye götürmek için çalışacağım dedi.

IMG_2960

 

Etiketler: » »