logo

15 Mayıs 2013

Tuzlaspor yönetimi en az 40 kişi olmalı


59 yıl aradan sonra TFF 3. Ligde boy gösterecek olan Tuzlaspor’da değişim başlamalıydı.  Tuzlaspor Kulübü yetkilileri, daha güçlü bir yönetim ve daha profesyonel bir takım için düğmeye basarak 26 Mayıs 2013 tarihinde olağanüstü kongreye gidiyor.

Tuzlaspor Kulübü’nde amaç, ekonomik anlamda daha güçlü bir yönetim kadrosu kurmak.

Peki yönetim kurulu yine 21 kişiden mi oluşmalı?

Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır.

Bu kongrede tüzük değişikliğine giderek yönetim kurulu en az 40 kişiden oluşmalı.Çünkü bizler profesyonel olsakta daha tam anlamıyla profesyonel bir yapıya sahip olamayız. Bunun için amatörlükle profesyonelliği birbirine katmamız, kaynaştırmamız gerekiyor.

Veya başka bir alternatif ise yönetimi 21 kişi ile devam ettirmek ama komisyonlar kurarak daha fazla insanın Tuzlaspor çatısı altında birleştirmek gerekir. Bir başka anlamda herkesin taşın altında eli olması sağlanmalı.

Eğer yönetim 40 kişiden oluşursa  bu 40 kişi nasıl belirlenmeli?

Nacizane fikirlerimi sizlerle paylaşayım.

Öncelikle sayın Ahmet Çabuk başkanlığa kesinlikle devam etmeli.

Sonrasında eski yönetimde bulunan Ercan Özdemir, Erkan Yavuz Atagün, Adnan Kanıtoğlu, Zekeriya Tutar, Recep Demir, Avni Rakıcı, Şevkettin Sonay, gibi isimler yeni yönetimde de muhakkak yeralmalıdır.

Gemi sanayicileri birliği bir isimle Tuzlaspor yönetiminde yer almalı.

Deri Sanacileri bir isimle yönetimde yer almalı.
Mermerciler Sanayi Sitesi,
Kimyacılar Sanayi Sitesi,
Boya vernikciler Sanayi Sitesi,
Tuzla Organize Sanayi Sitesi,
Paşabahçe,
Arçelik,
Assan,
Eczacıbaşı,
İdevit gibi sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları muhakkak bir isim vermeli yönetim kuruluna.

Bu sanayicileri yönetime alması kolay mı?

Tabiki zor. Ama bunu onursal Başkan Dr. Şadi Yazıcı’nın ve Tuzlaspor Kaymakamımız sayın Mümin Heybet’in çalışmaları ile hepsi olmasada hatırı sayılır bir şekilde başarılabileceğini düşünüyorum.

Sonrasında yıllardır Tuzlaspor yönetiminde yer alan ve her zaman destek olmaya hazır Ahmet Çakırağa, A. Muttalip Örs, Yunus Ergüz gibi isimler kesinlikle unutulmamalı.

Sonrasında son zamanlarda Tuzla esnafları arasında büyük bir çıkış yakalayan esnaf ve işadamları bulunmalı ve yönetime davet edilmeli.

Tuzla Belediye meclisinden hem muhalefetten hem iktidardan muhakkak bir isim yer almalı.

Tuzla üniversiteler kenti. Muhakkak üniversitelerden bir veya iki değerli isim yönetime monte edilmeli.

Tuzlasporun devamlı gündemde olabilmesi için ulusal basınla ilişkileri olan bir basın mensubu bu yönetimin içinde olmalı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon dernek yönetimleri bu yönetimde yer almalı.

Tuzla’da muhtarlar derneği kuruldu. Bir muhtar muhakkak bu yönetimin içinde olmalı.

Hemşehri Dernekleri bu yönetimin içinde bulunmalı demiyorum. Çünkü Recep Demir gibi bir isim zaten yönetiminizde olmalı.

En azından 3-5 isim bunların parasının olup olmaması kariyerinin olup olmaması önemli değil. Kafası çalışan projeler üretebilen 3-5 isim muhakkak bu yönetimde olmalıdır. Bu isimler mümkünse hiç bir siyasi görüşe sahip olmamalı, dernekciliği ve sporu iyi bilen isimler arasından seçilmeli.

Kısaca yönetim oluşturulurken ekonomik anlamda güçlü bir yönetim oluşturmak ama bu tüm Tuzla’yı içerisine alacak şekilde olmalıdır.

Kaynaşmalı ve Tuzlaspor tüm Tuzlanın spor kulübü olmalıdır.

Gerisi zaten gelecektir.

Ama şunuda hemen hatırlatayım.

Son 4 yılda Tuzla’nın cehresini değiştiren ufkunu açan sayın belediye başkanımız ve Tuzlaspor onursal başkanımız sayın başkan Dr. Şadi Yazıcı, Ahmet Çabuk ve ekibine o kadar çok inanıyor ve güveniyor ki gelecek seneki hedefimiz 2. lig dedi.

Şimdiye kadar sayın Yazıcının başaramadığı hiç bir şey yok.

Yani gelecek sene 2. ligdeyiz.

Haberiniz olsun.
Ona göre yönetim kurun………

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI