logo

Yazıcı: Tuzla’da Küçük Düşünen İnsanlar Marina Projesini Eleştiriyor

Yazıcı: Tuzla’da Küçük Düşünen İnsanlar Marina Projesini Eleştiriyor

kopyası_şadi_yazıcıBugün TV’de yayınlanan Şehrin Dili programına konuk olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, marina projesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Marina projesinin gerçekleşmesiyle Tuzla çok kazanacak, İstanbul kazanacak, Türkiye için de ciddi bir katma değer oluşturacak diyen Başkan Yazıcı, buna rağmen bazı kesimlerin eleştirilerini de duyduklarını belirtti. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “dün marina projesi gerçekleşmez diyen kesim bugün farklı konuşarak eleştiriyor. Bu kesim küçük düşünen insanlardır” şeklinde konuştu.

 

Bu Proje Sadece Tuzla’nın Değil, İstanbul’un, Türkiye’nin Projesi Olacak

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Marina Projesi ve sağlayacağı katkılar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Marina Projesi’nin ihalesini yaptık. Yer teslimini yaptık, inşaat başladı. Deniz dolgusu devam ediyor. Yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75’i Tuzla Belediyesi’ne ait bir proje. Yap-işlet-devret sistemiyle yapılan bir proje. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber lansmanını yapacağız. Yakın zamanda yapacağımız bu lansmanla, projenin gerçek mahiyetini herkes görecek. Şu anda bilinmiyor, bilinen de çok az bir kısmı. Şu anda bilinen kısmıyla bile vatandaşımızda, Tuzla’da ve her yerde heyecan uyandıran bir konu. Lansmanla tanıtım ve PR çalışması hız kazanacak. Marina Projesi, 120 milyon artı KDV ile devlete büyük kira geliri olan, üzerine yapılacak olan 250 milyon dolar yatırımlarla beraber ülkemize, İstanbul’a ve Tuzla’ya büyük katkıda bulunacak olan bir proje. Bu proje sadece Tuzla’nın değil, İstanbul’un, Türkiye’nin projesi olacak. Neden? Denizin üzerinde büyük bir alışveriş merkezi olacağı gibi deniz üzerinde konaklama tesisi ilk defa Tuzla’da gerçekleştirilecek. Türkiye’deki hiçbir marinada bu özellik yok. Yeni çıkan Deniz Ticaret Kanunu’na göre yapılan bir marina projesi. Sea world denilen deniz dünyası ile süslenen, 520 dönüm alanı kapsayan büyük bir proje. Bu projenin gerçekleşmesiyle Tuzla çok kazanacak, İstanbul kazanacak, Türkiye için de ciddi bir katma değer oluşturacak. Fizibilite çalışmalarına göre yıllık 25 milyon ziyaretçi bekleniyor. 25 milyon insanın geleceği bir yerde çok büyük bir projenin, çok büyük bir cazibenin oluşması demektir. 25 milyon insanın geleceği bir yerde simitçi sayımız bile kaça katlanacak bilmiyorum. Bu önemli bir katma değer.”

Tuzla’nın Ulaşım Altyapısını Geliştireceğiz

Marina Projesi’ni ulaşım aksları ile entegre edeceklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bunun 2 yansıması olacağını söyledi. Sahil yolu ve Tuzla’ya giriş ile ilgili projeleri olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Bu projeyle, 2 ulaşım hattıyla sahilimizi tamamen birleştireceğiz. Gidiş gelişiyle, İTÜ ile marina arasında çok güzel bir çalışma oluşacak.

Gerek Büyükşehir’le, gerekse ilçe belediyesi olarak yaptığımız ulaşım master planlarında 2015 yılına kadar yaptığımız çalışma planlarında da ulaşım altyapısını gerçekleştireceğiz. Demiryolundan sonra E-5’ten Tuzla’ya geçecek olan 3-4 tane yeni giriş noktaları da planladık” dedi.

Küçük Düşünen İnsanları Duyuyoruz

Marinanın sağlayacağı katkılara rağmen bazı kesimlerin eleştirilerini de duyduklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu kesimi “Küçük Düşünen İnsanlar” şeklinde tanımladı. Başkan Yazıcı, “Esnafımızın beklentileri çok güzel ama böylesine bir projede bile, böylesine büyük bir projede bile maalesef eleştiriler duyuyoruz. İstanbul’a, Türkiye’ye mal olacak projeyle ilgili eleştiriler de duyuyoruz.

25 milyon insanın, ziyaretçinin beklendiği, bu kadar büyük yatırımların, ekonomiye, devlete, ilçeye, Büyükşehir’e büyük katkılar sağlayacak, sosyal, ekonomik, kültürel katkı sağlayacak

olan, Tuzlalı 2500 kişiye istihdam sağlayacak olan böylesine bir proje için maalesef Tuzla’ya zararı olacağını, Tuzla ticaretine zararı olacağını düşünen “Maalesef” zihniyetler ve küçük düşünen insanları duyuyoruz. Onlara cevap vermeyi bile uygun görmüyorum ama sosyal sorumluluk projesi olarak da 2500 çalışanı, projenin biteceği 2015’te işe başlatacağız. 2500 kişinin eğitimini Tuzla’da yapacağız. Tuzlalılar’ın bu projede istihdam edilmesini de sosyal sorumluluk olarak sağlayacağız. Bunu, ilgililerle de konuştuk.” ifadesini kullandı.

Etiketler: » » » » » »