logo

Eroğlu: Allah’a şükür biz büyük bir milletiz

Eroğlu: Allah’a şükür biz büyük bir milletiz

Maltepe’deki Trabzonlular Derneğini ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, çok sevdiği Trabzon’un, Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Eroğlu, Trabzon’un çalışkan insanlar diyarı olduğunu ifade ederek, Maltepe’de çok sayıda Trabzonlunun yaşadığını belirtti.

Trabzon’un 2071 yılına kadar su sıkıntısı olmayacağına işaret eden Eroğlu, orada yapılan altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 

Eroğlu, Türkiye’nin yapılan yatırımlarla, çalışmalarla ekonomik olarak bölgesinde güçlendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu, kuvvetli olmaktan geçiyor. Her şeyiyle kuvvetli olmak lazım. Biz de bunu yapıyoruz. Büyük hedefi olmayan milletler, kısa zamanda tarih sahnesinden silineceklerdir. Ancak Allah’a şükür biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz, ay yıldızlı bayrağımız var. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Maksadımız budur, niyetimiz halistir. Hükümet emin adımlarla Başbakanımızın liderliğinde ilerliyor. Bu asır, bizim milletimizin asırı olacaktır bütün dünyada. Bunu çok açık yüreklilikle söylüyorum.”

Bunun önündeki tek engelin terör sorunu olduğunu belirten Eroğlu, “Onu da çözüm süreciyle çözeceğiz. Bunu da sizlerin gayretiyle yapacağız. Çünkü terör belası, sadece AK Parti’nin, hükümetin mesuliyetinde değildir. Tüm milletin bunu çözmek için hedefe kitlenmesi lazım. Çözümle şehitlerin olmamasını, göz yaşının ve kanın akmamasını istiyoruz. Ülke, terör nedeniyle manevinin yanı sıra maddi olarak da kayıplar yaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

-“Teröre 450 milyar dolar para harcandı”-

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, son 30 yılda terör nedeniyle 450 milyar dolarlık bir ekonomik kayıp yaşandığını aktararak, “Bu, Türkiye’nin kalkınmasına sarf edilseydi Türkiye şu anda ilk 10, hatta 8 ekonomi arasına girmişti. Biz 10 yılda 50 milyar dolarlık yatırım yaptık. Teröre harcanan parayla ne yatırımlar yapılırdı düşünebiliyor musunuz?” diye konuştu. 

Türkiye’de ekonominin çok iyi noktaya geldiğine işaret eden Eroğlu, terör sorununu çözeceklerini, teröristlerin çekip gideceğini ve hiçbir konuda taviz ya da pazarlık olmayacağını, çünkü tek bayrak, tek millet, tek vatan için çalıştıklarını kaydetti. 

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından beraberindekilerle Maltepe’deki esnafı ziyaret etti.

Eroğlu, ziyareti sırasında sohbet ettiği vatandaşlara kırmızı karanfil verdi.

Kaynak: haber7.com