logo

Tekin Ağırman’ın öldürülmesi davasında karar

Tekin Ağırman’ın öldürülmesi davasında karar

Eski Tuzla CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mimar Tekin Ağırman’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Zeynel Abidin Canpolat hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Canpolat ile Ağırman’ın ailesi ile avukatlar katıldı.

Tekin Ağırman’ın eşi Özlem Ağırman sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Sanık hiçbir sebep yokken kendisine yardım eden eşimi öldürmüş, çocuğumu yetim bırakmıştır. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Baba İmam Ağırman da “Sanık çocuğumu öldürmüştür. Bu olaydan dolayı ben de çok üzüldüm. Beni ve ailemi de öldürmüş kabul ediyorum. Oğlumun hiçbir kusuru ve kabahati yoktur. Sanık ve ailesine yardımda bulunmuştur. Şikayetçiyim” ifadesini kullandı.

Duruşmada esas hakkındaki savunması sorulan sanık Canpolat da önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ben bu güne kadar maktulden herhangi bir kötülük görmedim, yardımlarda bulundu. En son ziyarete geldiğimde de yakınlık gösterdi, iyi davrandı. ‘Uyuşturucu işini bırak, yardım edeyim, burada yaşa’ dedi ancak beni yanlış tedavi ettirdi. Telefonlarıma casus programı yükledi. Uyuşturucu çeteleriyle hasım oldum. Onlarla ters düşürdü. Öldürmek de istemezdim. Sağlık durumum da bozuldu. Verilecek cezayı nasıl çekeceğimi düşünüyorum.”

Sanık Canpolat’ın avukatı Şölen Tüysüz ise müvekkilinin cezai ehliyetinin olmadığını iddia ederek, “Psikolojik rahatsızlıkları ve sorunları olduğu dosya kapsamından ve duruşmadaki tüm davranışlarından anlaşılmaktadır. Beraatını talep ediyoruz” dedi.
Duruşmaya son veren mahkeme heyeti, sanık Canpolat’ı Tekin Ağırman’ı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Tuzla’da mimarlık yapan Tekin Ağırman’ın 9 Şubat 2015’te Postane Mahallesi Malazgirt Yolu üzerinde silahlı saldırı sonucu yaralandığı, olaydan bir gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Saldırıyı CHP Tuzla İlçe Başkanlığı döneminde Ağırman’ın bir süre şoförlüğünü yapan Zeynel Abidin Canpolat’ın yaptığı kaydedilen iddianamede, sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

Etiketler: » »